Zalm met rucolapesto en rijstnoedels
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels is een heerlijke snelle maaltijd. Combineer rucola, walnoten en kappertjes voor een lekkere toevoeging aan zalm.

20 minuten
2 personen
Zalm met rucolapesto en rijstnoedels ingrediënten
Recept zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Zorg er eerst voor dat de rucola goed gewassen is met koud water. Maak de rucola vervolgens goed droog met een sla centrifuge.

Pel de knoflooktenen en voeg deze samen met de kappertjes toe aan de blender. Voeg ook de rucola en olijfolie toe en pureer goed.

Breng op smaak met peper en zet de rucolapesto apart. Schil de meiknolletjes en snijd deze in partjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de zalm in stukken, mocht het nodig zijn dien je eerst de graten en vel te verwijderen.

Breng 1 liter water aan de kook, dit kan ook in de waterkoker! 

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels
Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

De zalm met rucola pesto en rijstnoedels afmaken – 10 minuten

Plaats de rijstnoedels in een middelgrote kom en giet het kokende water erover.

Dek de kom af met huishoudfolie en laat de noedels zacht worden in ongeveer 10 minuten.

Controleer de kook of wacht tijd van de noedels op de verpakking, dit kan per soort verschillen. Verhit de wok tot erg heet en voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe.

Voeg als eerste de broccoli roosjes en meiknol partjes toe. Na ongeveer 2 minuten voeg je ook de ui toe en na nog een minuut de zalm stukjes.

Tip: Roer niet te vaak, omdat de zalm dan uit elkaar zal vallen. Als na een paar minuten de zalm en groenten gaar genoeg zijn, voeg je de rucolapesto toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Giet de rijstnoedels af en serveer samen met de zalm. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1055.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
83.44 g
13.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
65.1 g
10.12 g
Eiwitten
32.94 g
Vezels
12.61 g
Natrium
1299.14 mg
Mineralen
Ijzer
5.06 mg
Calcium
270.65 mg
Magnesium
106.76 mg
Kalium
106.76 mg
Fosfor
524.9 mg
Koper
0.8 mg
Zink
3.87 mg
Jodium
26.14 µg
Selenium
0.96 µg
Vitamines
Vitamine C
181.98 mg
Vitamine D
9 mg
Vitamine A
0.64 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.72 mg
Vitamine B6
0.92 mg
Vitamine B12
3 µg
Foliumzuur
131.36 µg
Vitamine E
0.42 mg
Vitamine K
195.6 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zalm met rucolapesto en rijstnoedels"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.