Zalm met rucolapesto en rijstnoedels is een heerlijke snelle maaltijd. Combineer rucola, walnoten en kappertjes voor een lekkere toevoeging aan zalm.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg er eerst voor dat de rucola goed gewassen is met koud water. Maak de rucola vervolgens goed droog met een sla centrifuge.
Pel de knoflooktenen en voeg deze samen met de kappertjes toe aan de blender. Voeg ook de rucola en olijfolie toe en pureer goed.
Breng op smaak met peper en zet de rucolapesto apart. Schil de meiknolletjes en snijd deze in partjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de zalm in stukken, mocht het nodig zijn dien je eerst de graten en vel te verwijderen.
Breng 1 liter water aan de kook, dit kan ook in de waterkoker!
Plaats de rijstnoedels in een middelgrote kom en giet het kokende water erover.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat de noedels zacht worden in ongeveer 10 minuten.
Controleer de kook of wacht tijd van de noedels op de verpakking, dit kan per soort verschillen. Verhit de wok tot erg heet en voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe.
Voeg als eerste de broccoli roosjes en meiknol partjes toe. Na ongeveer 2 minuten voeg je ook de ui toe en na nog een minuut de zalm stukjes.
Tip: Roer niet te vaak, omdat de zalm dan uit elkaar zal vallen. Als na een paar minuten de zalm en groenten gaar genoeg zijn, voeg je de rucolapesto toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de rijstnoedels af en serveer samen met de zalm. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.