Zalm met andijvie en rijstnoedels is een geweldige doordeweekse maaltijd. Klaar in minder dan een half uur. Je kunt de andijvie ook vervangen door spinazie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de verse andijvie en maak deze droog met een sla centrifuge.
Snijd de andijvie vervolgens erg fijn en zet opzij. Was de radijsjes en verwijder de blaadjes.
Maak een snelle en simpele pesto door radijsjes, mosterd, kappertjes, selderij blaadjes, citroensap en walnoten toe te voegen aan een (kleine) blender.
Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een gladde pesto hebt bereikt. Snijd de zalm fillets in stukken en zet opzij.
Breng water aan de kook, je kunt hiervoor een waterkoker gebruiken.
Plaats de rijstnoedels in een grote kom en schenk het kokende water erbij tot de noedels volledig onder water staan.
Dek af met huishoudfolie en laat de noedels wellen voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van het type noedels.
Verhit ondertussen olijfolie in de grote bakpan en voeg de andijvie eventueel in delen toe.
Voeg na een paar minuten de zalmstukjes en pesto toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Giet de rijstnoedels af en meng met de gebakken zalm en andijvie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.