Zalm met andijvie en rijstnoedels
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalm met andijvie en rijstnoedels

Zalm met andijvie en rijstnoedels is een geweldige doordeweekse maaltijd. Klaar in minder dan een half uur. Je kunt de andijvie ook vervangen door spinazie.

25 minuten
2 personen
Recept zalm met andijvie en rijstnoedels
Zalm met andijvie en rijstnoedels ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de verse andijvie en maak deze droog met een sla centrifuge.

Snijd de andijvie vervolgens erg fijn en zet opzij. Was de radijsjes en verwijder de blaadjes.

Maak een snelle en simpele pesto door radijsjes, mosterd, kappertjes, selderij blaadjes, citroensap en walnoten toe te voegen aan een (kleine) blender.

Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een gladde pesto hebt bereikt. Snijd de zalm fillets in stukken en zet opzij.

Breng water aan de kook, je kunt hiervoor een waterkoker gebruiken.

Plaats de rijstnoedels in een grote kom en schenk het kokende water erbij tot de noedels volledig onder water staan.

Dek af met huishoudfolie en laat de noedels wellen voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van het type noedels. 

Zalm met andijvie en rijstnoedels
Zalm met andijvie en rijstnoedels

De zalm met andijvie en rijstnoedels afmaken – 10 minuten

Verhit ondertussen olijfolie in de grote bakpan en voeg de andijvie eventueel in delen toe.

Voeg na een paar minuten de zalmstukjes en pesto toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Giet de rijstnoedels af en meng met de gebakken zalm en andijvie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zalm met andijvie en rijstnoedels"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.