Wortel-preisoep
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wortel-preisoep veganistisch

Een vega(n) wortel-preisoep die vol van smaak is, met een vleugje kruiden, geroosterde paprika en krokante kikkererwten.

50 minuten
8 personen
Wortel-preisoep ingrediënten
Recept wortel-preisoep

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil en was de wortelen en verwijder de uiteindes. Snijd de wortelen vervolgens in stukken. Was de prei en snijd zowel het witte als groene gedeelte in stukken. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze fijn. Snijd de geroosterde paprika in stukjes en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Wortel-preisoep
Wortel-preisoep

Wortel-preisoep afmaken – 30 minuten

Meng de kikkererwten met een scheut olijfolie en een theelepel gemalen komijnzaad en verspreid deze over een bakplaat zonder bakpapier. Bak de kikkererwten krokant in de oven in ongeveer 20 minuten. 

Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en gember enkele minuten en bak dan ook de wortels en prei nog enkele minuten mee. 

Schenk de groentebouillon erbij samen met de steranijs en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze zachtjes koken tot de wortel zacht geworden is. 

Verwijder de steranijs en pureer de soep tot deze glad is, dit kun je met een blender of staafmixer doen. 

Breng de soep op smaak met tamarinde of limoensap, peper en zout en serveer met de stukjes geroosterde paprika en krokante kikkererwten. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
91.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.14 g
10.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.58 g
0.67 g
Eiwitten
3.78 g
Vezels
5.5 g
Natrium
901.12 mg
Mineralen
Ijzer
1.48 mg
Calcium
77.16 mg
Magnesium
23.97 mg
Kalium
23.97 mg
Fosfor
76.93 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.63 mg
Jodium
0.3 µg
Selenium
0.06 µg
Vitamines
Vitamine C
64.77 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2.58 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
51.42 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
1.57 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wortel-preisoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.