Avocado's bevatten 'gezonde vetten', ze zijn zacht en romig. Perfect om verwerkt te worden in een witte chocolade avocado mousse. Klaar in 15 minuten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-avocado-mousse
Vul de middelgrote pan met een dun laagje water en plaats daar de kom op. Voeg stukken witte chocolade toe aan de kom.
Let op: De kom mag het water niet aanraken. De stoom die tegen de kom aan komt zal de chocolade langzaam smelten. Laat de chocolade een beetje afkoelen nadat deze volledig gesmolten is.
Klop de room tot een dikte van yoghurt. De slagroom mag niet té stevig zijn. Gebruik een staafmixer om een avocado puree te maken, voeg dan het citroensap toe aan de avocado pureé om te voorkomen dat deze gaat verkleuren.
Combineer de slagroom samen met de gesmolten witte chocolade en gepureerde avocado totdat deze mooi glad is. Dit kun je het beste doen met behulp van een siliconen spatel.
Klop de eiwitten totdat er mooie, stevige pieken gevormd kunnen worden. Vouw dan (met de spatel!) de eiwitten rustig in de avocado mousse en voeg de agave of ahornsiroop toe.
Dek af met huishoudfolie en plaats de mousse tenminste een uur lang in de koelkast, of totdat de mousse mooi stevig is geworden. Garneer met verse aardbeien en/of stukken kletskoppen. Geniet ervan!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!