Witte chocolade avocado mousse

(2)

Avocado's bevatten 'gezonde vetten', ze zijn zacht en romig. Perfect om verwerkt te worden in een witte chocolade avocado mousse. Klaar in 15 minuten.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Witte chocolade avocado mousse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 eiwit
  • 125 gram witte chocolade
  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel agave of ahornsiroop
  • 200 ml slagroom
  • citroensap
  • optioneel ter garnering: verse aardbeien en kletskoppen

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan met een kom die er precies in past (om een bain marie te maken)
  • Keukenmixer met garde of een electrische mixer
  • Grote kom
  • Staafmixer
  • Siliconen spatel
  • Huishoudfolie
  • Optioneel: fijne zeef

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-avocado-mousse


Voorbereiding -- 5 minuten

Vul de middelgrote pan met een dun laagje water en plaats daar de kom op. Voeg stukken witte chocolade toe aan de kom. 

Let op: De kom mag het water niet aanraken. De stoom die tegen de kom aan komt zal de chocolade langzaam smelten. Laat de chocolade een beetje afkoelen nadat deze volledig gesmolten is. 

Witte chocolade avocado mousse
Witte chocolade avocado mousse

Witte chocolade avocado mousse afmaken -- 10 minuten + wachttijd

Klop de room tot een dikte van yoghurt. De slagroom mag niet té stevig zijn. Gebruik een staafmixer om een avocado puree te maken, voeg dan het citroensap toe aan de avocado pureé om te voorkomen dat deze gaat verkleuren. 

Combineer de slagroom samen met de gesmolten witte chocolade en gepureerde avocado totdat deze mooi glad is. Dit kun je het beste doen met behulp van een siliconen spatel. 

Klop de eiwitten totdat er mooie, stevige pieken gevormd kunnen worden. Vouw dan (met de spatel!) de eiwitten rustig in de avocado mousse en voeg de agave of ahornsiroop toe. 

Dek af met huishoudfolie en plaats de mousse tenminste een uur lang in de koelkast, of totdat de mousse mooi stevig is geworden. Garneer met verse aardbeien en/of stukken kletskoppen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!