Een heerlijke doordeweekse maaltijd die extra lekker is tijdens een koude winterdag. Een makkelijke witlofschotel met gehakt staat binnen een uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes, niet al te dik.
Kook de aardappelschijfjes tot deze bijna helemaal gaar zijn en giet deze vervolgens af.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de harde kern en buitenste bladeren van de witlof en snijd de witlof grof.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de witlof toe, bak nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel nootmuskaat.
Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en voeg dan een eetlepel kerrie samen met 25 gram bloem toe. Gaar de bloem en kerrie kort en voeg dan geleidelijk een halve liter melk toe.
Roer telkens glad met een garde en laat de saus indikken. Breng de kerriesaus op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt en witlof over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de aardappelschijfjes overheen en schenk er dan de kerriesaus over. Maak af met een laag geraspte kaas en bak de witlofschotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
De exacte tijd is afhankelijk van de oven, de witlofschotel is goed als de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Welke aardappelen kan ik het beste gebruiken?
Je kunt eventueel voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken. Wil je de aardappelschijfjes zelf maken, dan kun je zowel vastkokende of iets kruimige aardappelen gebruiken.
Welke gehakt voor een witlofschotel?
Voor deze witlofschotel heb ik half-om-half gehakt gebruikt, maar je kunt eventueel ook rundergehakt gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.