Witlofschotel met gehakt - makkelijke doordeweekse maaltijd
😍 52 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Witlofschotel met gehakt

Een heerlijke doordeweekse maaltijd die extra lekker is tijdens een koude winterdag. Een makkelijke witlofschotel met gehakt staat binnen een uur op tafel.

1 uur
4 personen
Witlofschotel met gehakt ingrediënten

Recept witlofschotel met gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept witlofschotel met gehakt allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes, niet al te dik. 

Kook de aardappelschijfjes tot deze bijna helemaal gaar zijn en giet deze vervolgens af.

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de harde kern en buitenste bladeren van de witlof en snijd de witlof grof.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Witlofschotel met gehakt
Witlofschotel met gehakt

De witlofschotel met gehakt afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten. 

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de witlof toe, bak nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel nootmuskaat.

Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en voeg dan een eetlepel kerrie samen met 25 gram bloem toe. Gaar de bloem en kerrie kort en voeg dan geleidelijk een halve liter melk toe.

Roer telkens glad met een garde en laat de saus indikken. Breng de kerriesaus op smaak met peper en zout. 

Verdeel het gehakt en witlof over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de aardappelschijfjes overheen en schenk er dan de kerriesaus over. Maak af met een laag geraspte kaas en bak de witlofschotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

De exacte tijd is afhankelijk van de oven, de witlofschotel is goed als de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappelen kan ik het beste gebruiken?

Je kunt eventueel voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken. Wil je de aardappelschijfjes zelf maken, dan kun je zowel vastkokende of iets kruimige aardappelen gebruiken.

Welke gehakt voor een witlofschotel?

Voor deze witlofschotel heb ik half-om-half gehakt gebruikt, maar je kunt eventueel ook rundergehakt gebruiken.

Wat vind je hiervan?

52 waarderingen
😍
52
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
819.80 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.02 g
11.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
44.41 g
23.93 g
Eiwitten
41.68 g
Vezels
10.13 g
Natrium
626.56 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
125 gram witlof 16.25 1.38 g - 0.25 g - 1.63 g 1.63 g 6.25 mg 0.88 mg 31.25 mg 12.50 mg 237.50 mg 32.50 mg 0.19 mg 0.25 mg - - 13.13 mg - - 0.06 mg 0.04 mg 0.06 mg - 25.00 µg - - -
200 gram aardappelschijfjes 282.00 41.00 g 2.00 g 10.00 g 4.80 g 4.00 g 6.00 g 30.00 mg 1.00 mg 10.00 mg - 720.00 mg 120.00 mg - - - - 24.00 mg - - 0.20 mg 0.10 mg 0.60 mg - 30.00 µg - - -
125 gram gehakt 261.25 1.00 g - 18.25 g 9.25 g 23.88 g - 87.50 mg 0.50 mg 12.50 mg 25.00 mg 375.00 mg 225.00 mg - 6.00 mg - - 25.00 mg - - 0.04 mg 0.09 mg 0.21 mg - - - - -
0.5 uien 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
0.5 knoflooktenen 4.90 0.98 g 0.03 g - - 0.21 g 0.07 g 0.14 mg 0.05 mg 5.95 mg 0.70 mg 21.00 mg 4.55 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.05 µg - 0.49 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.14 µg - - -
6.25 gram boter melk 45.94 0.04 g 0.04 g 5.16 g 3.38 g 0.04 g - 0.31 mg 0.01 mg 0.81 mg 0.13 mg 0.94 mg 1.25 mg - - - - - 0.08 mg 0.06 mg - - - - - - - -
6.25 gram bloem gluten 22.75 4.36 g 0.09 g 0.09 g 0.01 g 0.71 g 0.18 g 0.13 mg 0.06 mg 1.25 mg 1.25 mg 11.25 mg 6.25 mg 0.02 mg 0.07 mg - - - - - 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 2.19 µg - - -
0.25 eetlepel kerrie 6.50 0.72 g - 0.24 g - 0.25 g 0.24 g 18.00 mg 0.60 mg 10.00 mg - 24.00 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 liter volle melk melk 77.50 5.38 g 5.38 g 4.25 g 2.63 g 4.63 g - 55.00 mg - 150.00 mg 12.50 mg 200.00 mg 123.75 mg 0.01 mg 0.63 mg - - 2.50 mg 0.13 mg 0.04 mg 0.04 mg 0.21 mg 0.05 mg 0.50 µg 5.00 µg - - -
0.25 theelepel nootmuskaat 2.73 0.22 g - 0.19 g 0.15 g 0.03 g 0.02 g 0.10 mg 0.01 mg 0.85 mg - 1.75 mg 1.05 mg - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 flinke handvol geraspte kaas melk 71.06 - - 5.57 g 3.60 g 5.38 g - 84.38 mg 0.06 mg 191.25 mg 7.50 mg 20.63 mg 120.00 mg 0.22 mg 0.86 mg - - 0.09 mg 0.11 mg 0.06 mg 0.01 mg 0.06 mg 0.01 mg 0.41 µg 2.81 µg - - -
    819.80 60.02 g 11.37 g 44.41 g 23.93 g 41.68 g 10.13 g 626.56 mg 3.56 mg 436.61 mg 67.16 mg 1732.52 mg 662.11 mg 0.51 mg 8.36 mg 0.57 µg 0.02 µg 70.61 mg 0.31 mg 0.16 mg 0.38 mg 0.53 mg 1.06 mg 0.91 µg 71.57 µg 0.08 mg 2.86 µg -
0 reacties op "Witlofschotel met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.