Een tartiflette is een Frans gerecht uit de Savoie regio in de Franse alpen. Probeer ook eens een witlof tartiflette met prei, spekjes en aardappel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Mocht je geen Reblochon kunnen vinden, dan kun je eventueel ook camembert gebruiken. Bekijk hier het originele Tartiflette recept.
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakken. Kook de plakken enkele minuten in het kokende water, ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
Was de prei en snijd deze in ringen. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd deze grof.
Bak de spekjes samen met de takjes tijm in een middelgrote bakpan. Het is niet nodig om extra olie of boter toe te voegen. Voeg na enkele minuten de prei toe en bak nog enkele minuten langer.
Blus af met een flinke scheut droge wijn en laat de wijn dan volledig verdampen. Roer de room erdoor, breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit. Verwijder de takjes tijm.
Roer dan de rauwe witlof erdoor en verdeel de plakken aardappel bovenop. Snijd de Reblochon in 4en en snijd de kaas over de lengte nogmaals doormidden.
Leg de kaas bovenop en bak de witlof tartiflette mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten op de hoogste grillstand.
Als je de tartiflette te gaar zal koken, zal de witlof veel vocht verliezen. Dit zal de tartiflette erg nat maken. Blijf dus tijdens het bakken de tartiflette in de gaten houden.
Garneer eventueel met fijngesneden bieslook, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.