Witlof tartiflette
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witlof tartiflette

Een tartiflette is een Frans gerecht uit de Savoie regio in de Franse alpen. Probeer ook eens een witlof tartiflette met prei, spekjes en aardappel.

45 minuten
4 personen
Witlof tartiflette ingrediënten

Recept witlof tartiflette

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Tip: Mocht je geen Reblochon kunnen vinden, dan kun je eventueel ook camembert gebruiken. Bekijk hier het originele Tartiflette recept.

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakken. Kook de plakken enkele minuten in het kokende water, ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.

Was de prei en snijd deze in ringen. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd deze grof.

Witlof tartiflette
Witlof tartiflette

Witlof tartiflette afmaken – 30 minuten

Bak de spekjes samen met de takjes tijm in een middelgrote bakpan. Het is niet nodig om extra olie of boter toe te voegen. Voeg na enkele minuten de prei toe en bak nog enkele minuten langer.

Blus af met een flinke scheut droge wijn en laat de wijn dan volledig verdampen. Roer de room erdoor, breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit. Verwijder de takjes tijm.

Roer dan de rauwe witlof erdoor en verdeel de plakken aardappel bovenop. Snijd de Reblochon in 4en en snijd de kaas over de lengte nogmaals doormidden.

Leg de kaas bovenop en bak de witlof tartiflette mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten op de hoogste grillstand.

Als je de tartiflette te gaar zal koken, zal de witlof veel vocht verliezen. Dit zal de tartiflette erg nat maken. Blijf dus tijdens het bakken de tartiflette in de gaten houden.

Garneer eventueel met fijngesneden bieslook, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
608 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
44.23 g
7.68 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.63 g
14.66 g
Eiwitten
24.8 g
Vezels
10.29 g
Natrium
1441.17 mg
Mineralen
Ijzer
3.21 mg
Calcium
182.52 mg
Magnesium
93.88 mg
Kalium
93.88 mg
Fosfor
370.9 mg
Koper
0.64 mg
Zink
1.89 mg
Jodium
6.77 µg
Selenium
8.77 µg
Vitamines
Vitamine C
35.03 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
91.07 mg
Vitamine B1
0.47 mg
Vitamine B2
0.51 mg
Vitamine B6
0.93 mg
Vitamine B12
0.99 µg
Foliumzuur
115.18 µg
Vitamine E
0.7 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Witlof tartiflette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.