Wentelteefjes met frambozen
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wentelteefjes met frambozen vegetarisch

Wentelteefjes met frambozen kunnen eigenlijk altijd. Maak ze in de vorm van een hart voor een snel ontbijt tijdens Valentijnsdag.

20 minuten
4 personen
Wentelteefjes met frambozen ingrediënten

Recept wentelteefjes met frambozen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van een simpele frambozensaus. Verwarm hiervoor een handvol (diepvries) frambozen met een eetlepel suiker.

Maak een sausje door met een vork de frambozen te pureren en laat het dan een beetje afkoelen. Meng ondertussen de eieren samen met melk en de overige 2 eetlepels suiker.

Voor Valentijnsdag gebruikte ik een koekjes vorm om hartjes uit het brood te steken. Je kunt natuurlijk ook gewoon hele sneetjes gebruiken. 

Wentelteefjes met frambozen
Wentelteefjes met frambozen

De wentelteefjes met frambozen afmaken – 10 minuten

Verhit boter in een bakpan en haal de sneetjes door het ei-melk mengsel.

Tip: zorg ervoor dat beide kanten bedekt zijn maar laat de sneetjes brood er niet te lang in liggen. Dan zullen ze zich namelijk volzuigen en zal het brood erg slap worden.

Bak de wentelteefjes aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer meteen met de frambozensaus, verse frambozen en eventueel een beetje extra poedersuiker. Geniet ervan!

Tips!

Waarom heten deze kleine broodjes eigenlijk wentelteefjes?

De herkomst van de naam wentelteefjes staat open voor discussie. Waarschijnlijk is een “teef” een oude gebaksvorm, maar het kan ook een afgeleide zijn van “wentel 't eventjes”.

Ook de term “verloren” of “gewonnen” brood komt stamt uit de oudheid, het was destijds niet gangbaar om eten weg te gooien. Het was een gewoonte om van oud (maar niet beschimmeld) brood een gerecht te maken, zoals deze wentelteefjes.

Hoe maak je wentelteefjes?

Sneedjes oud brood worden zeer kort geweekt in melk en ei, vervolgens worden deze broodjes in boter gebakken. Deze worden met suiker en eventueel kaneel geserveerd.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
174.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.49 g
15.63 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.43 g
2.57 g
Eiwitten
7.13 g
Vezels
0.93 g
Natrium
118 mg
Mineralen
Ijzer
1 mg
Calcium
88.5 mg
Magnesium
14.98 mg
Kalium
14.98 mg
Fosfor
124.5 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.79 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
10.71 µg
Vitamines
Vitamine C
4.75 mg
Vitamine D
0.59 mg
Vitamine A
15.08 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.97 µg
Foliumzuur
31.25 µg
Vitamine E
0.56 mg
Vitamine K
0.23 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wentelteefjes met frambozen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.