Wentelteefjes met frambozen kunnen eigenlijk altijd. Maak ze in de vorm van een hart voor een snel ontbijt tijdens Valentijnsdag.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wentelteefjes-met-frambozen
Begin met het maken van een simpele frambozensaus. Verwarm hiervoor een handvol (diepvries) frambozen met een eetlepel suiker.
Maak een sausje door met een vork de frambozen te pureren en laat het dan een beetje afkoelen. Meng ondertussen de eieren samen met melk en de overige 2 eetlepels suiker.
Voor Valentijnsdag gebruikte ik een koekjes vorm om hartjes uit het brood te steken. Je kunt natuurlijk ook gewoon hele sneetjes gebruiken.
Verhit boter in een bakpan en haal de sneetjes door het ei-melk mengsel.
Zorg dat beide kanten bedekt zijn maar laat de sneetjes brood er niet te lang in liggen. Dan zullen ze zich namelijk volzuigen en zal het brood erg slap worden.
Bak de wentelteefjes aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer meteen met de frambozensaus, verse frambozen en eventueel een beetje extra poedersuiker. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Waarom heten deze kleine broodjes eigenlijk wentelteefjes?
De herkomst van de naam wentelteefjes staat open voor discussie. Waarschijnlijk is een “teef” een oude gebaksvorm, maar het kan ook een afgeleide zijn van “wentel 't eventjes”.
Ook de term “verloren” of “gewonnen” brood komt stamt uit de oudheid, het was destijds niet gangbaar om eten weg te gooien. Het was een gewoonte om van oud (maar niet beschimmeld) brood een gerecht te maken, zoals deze wentelteefjes.
Hoe maak je wentelteefjes?
Sneedjes oud brood worden zeer kort geweekt in melk en ei, vervolgens worden deze broodjes in boter gebakken. Deze worden met suiker en eventueel kaneel geserveerd.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.