Zelf Vietnamese loempia's maken is leuk om te doen. Ze smaken net zoals bij de marktkraam, met een simpele vulling met weinig ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-07-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de wortelen en rasp deze fijn. Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze ook fijn. Was de prei en snijd deze in halve dunne ringetjes. Zorg dat ze niet te groot zijn, dan zal het vouwen namelijk lastiger worden.
Plaats de glasnoedels in een kom met kokend water en laat dit zacht worden in enkele minuten. Laat de noedels dan uitlekken en snijd of knip deze dan kleiner zodat je geen lange slierten in de loempia vulling hebt.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en fruit hierin de geraspte wortel en prei enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe en na enkele minuten het kipgehakt.
Bak tot de kip gaar is en roer er dan de in stukjes gesneden glasnoedels doorheen. Breng op smaak met sojasaus en oestersaus, of gebruik eventueel een kippenbouillonblokje i.p.v oestersaus. Laat de vulling volledig afkoelen.
Plaats een loempiavel met de punt naar je toe op het aanrecht. Schep een lepel vulling (ongeveer 40 gram) op het loempiavel en vouw de punt over de vulling heen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia dan strak omhoog.
Gebruik water om de loempia dicht te plakken. Herhaal tot alle vulling gebruikt is. Je kunt de loempia's direct frituren tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze dan even uitlekken op keukenpapier.
Je kunt ze ook ongebakken invriezen om later te gebruiken. Leg ze dan op een bord met een stuk bakpapier ertussen. Zodra de loempia's bevroren zijn kun je ze individueel in een hersluitbare zak doen en dan terug in de vriezer leggen.
Serveer de Vietnamese loempia's met een lekkere zelfgemaakte chilisaus. Eet smakelijk!
Welk vlees zit er in een Vietnamese loempia?
Traditioneel worden Vietnamese loempia's gevuld met varkensgehakt. De loempia's die bij de marktkraam te koop zijn, zijn meestal gevuld met kipgehakt.
Welke groenten zitten er in een Vietnamese loempia?
Je kunt in principe veel soorten groenten in een loempia doen. De loempia's van de marktkraam zijn meestal heel simpel met wortel en prei.
Hoe lang kan ik de Vietnamese loempia in de vriezer bewaren?
Deze loempia's blijven het lekkerst als je ze tot maximaal 3 maanden in de vriezer bewaart. In de koelkast is het tot 2 dagen lang.
Hoe verwarm ik een bevroren Vietnamese loempia?
In de oven, frituur of airfryer is dit heel simpel. Bak de loempia's op 200 graden Celsius in de oven of air fryer. In de frituur stel je de temperatuur in tot 180 graden Celsius. Bak ze goudbruin en dep af met wat keukenpapier.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.