Vegetarische stroganoff

(17)

Een vegetarische stroganoff wordt gemaakt met veel champignons, paprika en meer. Een heerlijk romig gerecht dat goed combineert met rijst naar keuze.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische stroganoff

Ingrediënten


  • 1 kg champignons
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 140 gram tomatenpuree
  • 100 ml wodka
  • 200 gram crème fraîche
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • lente ui ter garnering
  • rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • rasp
  • braadpan of grote bakpan
  • houten lepel

Vegetarische stroganoff Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-stroganoff


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje en snijd de champignons in vieren. Als de champignons erg groot zijn kun je deze het beste in zessen snijden.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes, niet te klein maar ook niet te groot. Schil de verse gember en rasp deze fijn. Snijd de lente ui in ringen en zet opzij.

Vegetarische stroganoff
Vegetarische stroganoff

Vegetarische stroganoff afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan of grote bakpan. Bak de champignons in delen goudbruin, als je teveel champignons tegelijk in de pan doet zullen ze niet mooi bruin worden.

Voeg dan alle champignons terug aan de pan en bak de ui, knoflook en gember enkele minuten mee. 

Bak de paprika nog 3 tot 4 minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Schenk na een minuut de wodka erbij en roer de baksels van de bodem los.

Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met gekookte rijst en lente ui, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Vegetarische stroganoff: Veel gestelde vragen

Welke champignons voor een vegetarische stroganoff?

Je kunt behalve witte champignons ook kastanje champignons, oesterzwammen of shiitake gebruiken. Je kunt in principe alle soorten champignons/paddenstoelen gebruiken.

Waar komt stroganoff vandaan?

Het gerecht stroganoff komt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov uit Rusland. Stroganoff is de Franse spelling die we tegenwoordig altijd gebruiken. 

0 reacties op Vegetarische stroganoff

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.