Een vegetarische stroganoff wordt gemaakt met veel champignons, paprika en meer. Een heerlijk romig gerecht dat goed combineert met rijst naar keuze. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-stroganoff
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje en snijd de champignons in vieren. Als de champignons erg groot zijn kun je deze het beste in zessen snijden.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes, niet te klein maar ook niet te groot. Schil de verse gember en rasp deze fijn. Snijd de lente ui in ringen en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan of grote bakpan. Bak de champignons in delen goudbruin, als je teveel champignons tegelijk in de pan doet zullen ze niet mooi bruin worden.
Voeg dan alle champignons terug aan de pan en bak de ui, knoflook en gember enkele minuten mee.
Bak de paprika nog 3 tot 4 minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Schenk na een minuut de wodka erbij en roer de baksels van de bodem los.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met gekookte rijst en lente ui, eet smakelijk!
Welke champignons voor een vegetarische stroganoff?
Je kunt behalve witte champignons ook kastanje champignons, oesterzwammen of shiitake gebruiken. Je kunt in principe alle soorten champignons/paddenstoelen gebruiken.
Waar komt stroganoff vandaan?
Het gerecht stroganoff komt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov uit Rusland. Stroganoff is de Franse spelling die we tegenwoordig altijd gebruiken.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.