Vegetarische pasta pesto

(5)

Deze vegetarische pasta staat binnen no-time op tafel en zit bomvol smaak, pasta en pesto blijft namelijk een perfecte combinatie. De ideale doordeweekse maaltijd voor een drukke dag. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische pasta pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram linguine of spaghetti
  • 100 gram pesto
  • kleine handvol pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout
  • 75 gram fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 75 gram rucola
  • handvol verse basilicum
Vegetarische pasta pesto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • pasta tang
  • optioneel: sla centrifuge
  • grote bakpan
  • kleine kom
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-pasta-pesto


Voorbereiding – 15 minuten

Breng een grote pan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de linguine al dente in het kokende water.

Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de rucola.

Vegetarische pasta pesto
Vegetarische pasta pesto

De vegetarische pasta pesto afmaken – 10 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten kort in de droge pan. Haal de pijnboompitten uit de pan.

Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op laag vuur en roer de pesto door de olijfolie. Roer de pasta samen met een scheut van het kookvocht door de pesto.

Laat het geheel enkele minuten koken op middelhoog vuur en voeg eventueel extra kookvocht toe om de pasta romig te maken.

Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en serveer de vegetarische pasta pesto met pijnboompitjes, de resterende kaas, rucola en verse basilicum. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Vegetarische pasta pesto: Veel gestelde vragen

Welke pesto voor pasta pesto?

Je kunt de pesto makkelijk zelf maken, maar er bestaan ook veel goede kant-en-klaar pesto alla Genovese. Gebruik bij voorkeur een pesto die niet te zout is.

Welke pasta is het lekkerste voor pasta pesto?

Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken voor pasta pesto, linguine of spaghetti is echter het lekkerste.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.