Deze vegetarische pasta staat binnen no-time op tafel en zit bomvol smaak, pasta en pesto blijft namelijk een perfecte combinatie. De ideale doordeweekse maaltijd voor een drukke dag.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Breng een grote pan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de linguine al dente (beetgaar) in het kokende water.
Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de rucola.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten kort in de droge pan. Haal de pijnboompitten uit de pan.
Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op laag vuur en roer de pesto door de olijfolie. Roer de pasta samen met een scheut van het kookvocht door de pesto.
Laat het geheel enkele minuten koken op middelhoog vuur en voeg eventueel extra kookvocht toe om de pasta romig te maken.
Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en serveer de vegetarische pasta pesto met pijnboompitjes, de resterende kaas, rucola en verse basilicum. Eet smakelijk!
Welke pesto voor pasta pesto?
Je kunt de pesto makkelijk zelf maken, maar er bestaan ook veel goede kant-en-klaar pesto alla Genovese. Gebruik bij voorkeur een pesto die niet te zout is.
Welke pasta is het lekkerste voor pasta pesto?
Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken voor pasta pesto, linguine of spaghetti is echter het lekkerste.
Per 1 persoonsportie:
Wat een compliment, dankjewel voor je leuke bericht Anna! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.