Vegetarische linzen stoofpot
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische linzen stoofpot veganistisch

Een vegetarische linzen stoofpot is vullend, vol van smaak en makkelijk te maken. Heerlijk met wortel, erwtjes en kruiden. Een éénpansgerecht waar je eventueel rijst bij kunt serveren.

1 uur 15 minuten
4 personen
Vegetarische linzen stoofpot ingrediënten

Recept vegetarische linzen stoofpot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Verwijder eventueel voor een mildere variant de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.

Vegetarische linzen stoofpot
Vegetarische linzen stoofpot

Vegetarische linzen stoofpot afmaken – 1 uur

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de wortels, rode peper en paprika toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de tomatenpuree samen met de ras el hanout en de linzen toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomaten samen met peper, zout, de erwtjes en een scheut water toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat de wortel en linzen gaar worden in ongeveer 3 kwartier.

Als de linzen en/of wortel nog niet volledig gaar zijn, kun je eventueel een extra scheutje water toevoegen en iets langer zachtjes laten sudderen.

Breng de linzen stoofpot op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld met rijst. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn linzen?

Linzen zijn de zaden van een linzenplant. Linzen zijn peulvruchten, technisch gezien is het een graangewas. Ze komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa.

Hoe lang linzen koken?

Hoe lang linzen moeten koken is afhankelijk van de soort die je gebruikt. Kook linzen in gezouten water, zo behouden ze hun vorm beter. 

Rode linzen zijn al na ongeveer een kwartier gaar, terwijl bruine linzen bijna een uur kooktijd nodig hebben.

Hoeveel gram linzen per persoon?

Hoeveel linzen per persoon is afhankelijk van het soort gerecht en hoe vullend de rest van het gerecht is. Meestal is tussen de 50 gram en 75 gram linzen per persoon genoeg.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
181.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.23 g
10.52 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.45 g
0.52 g
Eiwitten
9.01 g
Vezels
9.31 g
Natrium
423.06 mg
Mineralen
Ijzer
2.82 mg
Calcium
108.91 mg
Magnesium
49.48 mg
Kalium
49.48 mg
Fosfor
183.24 mg
Koper
0.39 mg
Zink
1.71 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
83.38 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
50.82 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
67.08 µg
Vitamine E
0.43 mg
Vitamine K
7.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische linzen stoofpot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.