Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus

(18)

Deze varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus staan vaak op de kaart bij een bistro. Ontzettend vol van smaak en lekker met frietjes en sla.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-10-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus

Ingrediënten


  • 1 grote varkenshaas (ongeveer 400 gram)
  • 2 eetlepels mosterd - wij gebruikten dijon mosterd
  • 250 gram crème fraîche
  • flinke klont boter
  • optioneel: scheutje droge witte wijn
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang
  • kleine kom
  • houten lepel

Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkenshaaspuntjes-in-mosterd-roomsaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Was eventueel de peterselie en hak deze vervolgens fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de varkenshaas en snijd deze in puntjes.

Bestrooi deze ruim met peper en zout en verhit een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin de varkenshaaspuntjes mooi bruin aan beide kanten en verplaats deze dan naar een kleine kom. 

Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus
Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus

Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus afmaken -- 10 minuten

Blus de pan eventueel af met een scheutje droge witte wijn. Roer er de mosterd samen met crème fraîche door en laat dit enkele minuten op laag vuur koken.

Voeg de varkenshaaspuntjes toe aan de saus en verwarm het geheel. Roer er de gehakte peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Serveer bijvoorbeeld met frietjes en een simpele salade. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-10-2022


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.