Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus

(17)

Deze varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus staan vaak op de kaart bij een bistro. Ontzettend vol van smaak en lekker met frietjes en sla. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-10-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote varkenshaas (ongeveer 400 gram)
  • 2 eetlepels mosterd - wij gebruikten dijon mosterd
  • 250 gram crème fraîche
  • flinke klont boter
  • optioneel: scheutje droge witte wijn
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie
Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang
  • kleine kom
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkenshaaspuntjes-in-mosterd-roomsaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Was eventueel de peterselie en hak deze vervolgens fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de varkenshaas en snijd deze in puntjes.

Bestrooi deze ruim met peper en zout en verhit een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin de varkenshaaspuntjes mooi bruin aan beide kanten en verplaats deze dan naar een kleine kom. 

Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus
Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus

Varkenshaaspuntjes in mosterd-roomsaus afmaken -- 10 minuten

Blus de pan eventueel af met een scheutje droge witte wijn. Roer er de mosterd samen met crème fraîche door en laat dit enkele minuten op laag vuur koken.

Voeg de varkenshaaspuntjes toe aan de saus en verwarm het geheel. Roer er de gehakte peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Serveer bijvoorbeeld met frietjes en een simpele salade. Smakelijk!


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.