Deze uien risotto heeft qua smaak iets weg van de klassieke uiensoep. Een makkelijke en vegetarische risotto die binnen 40 minuten op tafel staat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in (halve) dunne ringen en de knoflook grof. Verwarm de bouillon en zet deze opzij.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de rijst nog enkele minuten mee samen met de takjes tijm tot de rijst glazig begint te worden.
Blus af met een scheut droge witte wijn. Schenk de bouillon beetje bij beetje erbij en roer af en toe. Wacht met de volgende lepel toevoegen tot de vorige volledig is opgenomen.
Het kan zijn dat de rijst al gaar is zonder dat je alle bouillon hebt gebruikt. Breng de risotto op smaak met de helft van de geraspte kaas, peper en zout.
Verwijder de tijm takjes en serveer met extra geraspte kaas, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.