Ohmydish.nl


Uien risotto

Deze uien risotto heeft qua smaak iets weg van de klassieke uiensoep. Een makkelijke en vegetarische risotto die binnen 40 minuten op tafel staat.

Uien risotto
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Uien risotto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 uien
  • 2 knoflooktenen
  • klontje boter
  • 300 gram risotto rijst
  • aantal takjes tijm
  • 100 gram geraspte grana padano (of andere kaas)
  • scheut droge witte wijn
  • 750 ml groenten- of kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak
Uien risotto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • siliconen spatel

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/uien-risotto


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in (halve) dunne ringen en de knoflook grof. Verwarm de bouillon en zet deze opzij.

Uien risotto Uien risotto

Uien risotto afmaken -- 30 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de rijst nog enkele minuten mee samen met de takjes tijm tot de rijst glazig begint te worden. Blus af met een scheut droge witte wijn. Schenk de bouillon beetje bij beetje erbij en roer af en toe. Wacht met de volgende lepel toevoegen tot de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de rijst al gaar is zonder dat je alle bouillon hebt gebruikt.

Breng de risotto op smaak met de helft van de geraspte kaas, peper en zout. Verwijder de tijm takjes en serveer met extra geraspte kaas, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Hamburger

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.