Dit Turks brood gevuld met gehakt is heerlijk kruidig, makkelijk om te maken en geschikt als lunch of avondeten. Een vullende en verrassend lekkere maaltijd.
Een Turks brood gevuld met gehakt is heerlijk kruidig met verse munt, zwarte peper, paprikapoeder en meer. Extra lekker met feta en optioneel met een yoghurtsaus.
Je kunt het Turks brood eventueel eerst halveren, maar bij een dun brood zoals de onze is dit niet nodig en kan het gehakt direct op de bovenkant worden verdeeld.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-07-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
Meng de rode ui en paprika door het gehakt. Hak de helft van de munt fijn en voeg dit ook toe.
Breng het gehakt op smaak met de kruiden en verdeel dit over de bovenkant van het Turks brood.
Verkruimel de feta over de bovenkant en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bak het Turks brood ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de laag gehakt.
Maak af met verse munt en serveer eventueel met een simpele yoghurtsaus met munt, peper, zout en eventueel citroensap. Eet smakelijk!
Kan ik de verse munt weglaten?
Je kunt de verse munt eventueel weglaten, of vervang deze door gedroogde munt.
Hoe lang kan ik gevuld Turks brood bewaren?
Je kunt een Turks brood met gehakt en feta tot wel 2 dagen bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.