Turks brood gevuld met gehakt
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Turks brood gevuld met gehakt

Dit Turks brood gevuld met gehakt is heerlijk kruidig, makkelijk om te maken en geschikt als lunch of avondeten. Een vullende en verrassend lekkere maaltijd.

50 minuten
4 personen

Een Turks brood gevuld met gehakt is heerlijk kruidig met verse munt, zwarte peper, paprikapoeder en meer. Extra lekker met feta en optioneel met een yoghurtsaus.

Je kunt het Turks brood eventueel eerst halveren, maar bij een dun brood zoals de onze is dit niet nodig en kan het gehakt direct op de bovenkant worden verdeeld.

Turks brood gevuld met gehakt ingrediënten

Recept turks brood gevuld met gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-07-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 19-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes.

Meng de rode ui en paprika door het gehakt. Hak de helft van de munt fijn en voeg dit ook toe.

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en verdeel dit over de bovenkant van het Turks brood.

Voorbereiden van het Turks brood met gehakt
Voorbereiden van het Turks brood met gehakt

Turks brood gevuld met gehakt afmaken – 30 minuten

Verkruimel de feta over de bovenkant en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bak het Turks brood ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de laag gehakt.

Turks brood gevuld met gehakt
Turks brood gevuld met gehakt

Maak af met verse munt en serveer eventueel met een simpele yoghurtsaus met munt, peper, zout en eventueel citroensap. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de verse munt weglaten?

Je kunt de verse munt eventueel weglaten, of vervang deze door gedroogde munt.

Hoe lang kan ik gevuld Turks brood bewaren?

Je kunt een Turks brood met gehakt en feta tot wel 2 dagen bewaren.

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
443.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.09 g
4.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.49 g
10.67 g
Eiwitten
27.32 g
Vezels
3.87 g
Natrium
951.27 mg
Mineralen
Ijzer
2.6 mg
Calcium
157.33 mg
Magnesium
44.04 mg
Kalium
44.04 mg
Fosfor
327.98 mg
Koper
0.11 mg
Zink
5.63 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.38 µg
Vitamines
Vitamine C
77.25 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
34.86 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
40.06 µg
Vitamine E
0.34 mg
Vitamine K
9.58 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Turks brood gevuld met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.