Stoofvlees met appelstroop en champignons
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stoofvlees met appelstroop en champignons

Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.

6 uur 30 minuten
4 personen
Recept stoofvlees met appelstroop en champignons
Stoofvlees met appelstroop en champignons ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 05-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
6 uur 20 minuten
Totale tijd
6 uur 30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt dit stoofvlees in de slowcooker of in een braadpan met dikke bodem maken. Maak de champignons schoon met keukenpapier of een champignonborstel.

Snijd de uiteindes van de steeltjes en laat de champignons heel. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout, het is niet nodig om het in stukken te snijden.

Leg het vlees in zijn geheel in de slowcooker en voeg hier dan de champignons en een flinke scheut rode wijnazijn aan toe. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze dan ook toe aan de slowcooker.

Schenk er een halve liter runderbouillon bij en roer er 3 eetlepels appelstroop bij. 

Stoofvlees met appelstroop en champignons
Stoofvlees met appelstroop en champignons

De stoofvlees met appelstroop en champignons afmaken – 6 uur + 20 minuten

Stel de slowcooker in op de laagste setting en zet deze aan voor ongeveer 6 uur lang. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte en het soort van het stoofvlees.

Haal het vlees uit de slowcooker en gebruik 2 vorken om het vlees fijn te maken. Zo kun je het overtollig vet en spieren meteen verwijderen.

Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels erin en kook het vocht eventueel in een kleiner pannetje tot een mooie saus. Je kunt deze eventueel ook binden met maizena.

Roer dan het draadjesvlees erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met aardappels en gestoofde rode kool. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

30 waarderingen
😍
30
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Stoofvlees met appelstroop en champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.