Spinazie à la crème

(6)

Spinazie is een goede bron van vezels, kies eens voor spinazie à la crème als heerlijk en gezond bijgerecht. Zelfgemaakt met verse spinazie zelfs nóg lekkerder.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Spinazie à la crème

Ingrediënten


  • 1 kg verse spinazie
  • halve ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 50 ml kookroom
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat
  • scheutje olijfolie
  • klontje roomboter

Kookgerei nodig


  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • diepe bakpan
  • houten lepel
  • vergiet of zeef

Spinazie à la crème Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazie-a-la-creme


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder dikke steeltjes van de spinazie en was deze indien nodig. Maak de spinazie droog met een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen.

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn.

Spinazie à la crème
Spinazie à la crème

De spinazie à la crème afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hier de ui en knoflook in. Voeg na een minuut geleidelijk de verse spinazie toe.

Herhaal tot alle spinazie geslonken is en verplaats deze dan naar een vergiet of zeef. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.

Snijd de spinazie iets fijner en plaats terug in de pan. Voeg 1 eetlepel crème fraîche en 50 ml room toe en laat het kort indikken. Roer een klein klontje roomboter erdoor en breng op smaak met zwarte peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Spinazie à la crème: Veel gestelde vragen

Kan ik diepvries spinazie gebruiken?

Spinazie á la crème kun je het beste met verse spinazie maken, maar je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken. Dit is iets minder lekker, maar het voordeel is dat je deze niet meer hoeft te wassen en fijn te snijden.

Moet er crème fraîche in spinazie à la crème?

Spinazie à la crème is extra vol van smaak met een eetlepel crème fraîche, maar je kunt eventueel ook enkel kookroom gebruiken.

0 reacties op Spinazie à la crème

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.