Spinazie is een goede bron van vezels, kies eens voor spinazie à la crème als heerlijk en gezond bijgerecht. Zelfgemaakt met verse spinazie zelfs nóg lekkerder.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder dikke steeltjes van de spinazie en was deze indien nodig. Maak de spinazie droog met een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen.
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hier de ui en knoflook in. Voeg na een minuut geleidelijk de verse spinazie toe.
Herhaal tot alle spinazie geslonken is en verplaats deze dan naar een vergiet of zeef. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Snijd de spinazie iets fijner en plaats terug in de pan. Voeg 1 eetlepel crème fraîche en 50 ml room toe en laat het kort indikken. Roer een klein klontje roomboter erdoor en breng op smaak met zwarte peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat, eet smakelijk!
Kan ik diepvries spinazie gebruiken?
Spinazie á la crème kun je het beste met verse spinazie maken, maar je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken. Dit is iets minder lekker, maar het voordeel is dat je deze niet meer hoeft te wassen en fijn te snijden.
Moet er crème fraîche in spinazie à la crème?
Spinazie à la crème is extra vol van smaak met een eetlepel crème fraîche, maar je kunt eventueel ook enkel kookroom gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.