Spinazie is een goede bron van vezels, kies eens voor spinazie à la crème als heerlijk en gezond bijgerecht. Zelfgemaakt met verse spinazie zelfs nóg lekkerder.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazie-a-la-creme
Verwijder dikke steeltjes van de spinazie en was deze indien nodig. Maak de spinazie droog met een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen.
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hier de ui en knoflook in. Voeg na een minuut geleidelijk de verse spinazie toe.
Herhaal tot alle spinazie geslonken is en verplaats deze dan naar een vergiet of zeef. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Snijd de spinazie iets fijner en plaats terug in de pan. Voeg 1 eetlepel crème fraîche en 50 ml room toe en laat het kort indikken. Roer een klein klontje roomboter erdoor en breng op smaak met zwarte peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik diepvries spinazie gebruiken?
Spinazie á la crème kun je het beste met verse spinazie maken, maar je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken. Dit is iets minder lekker, maar het voordeel is dat je deze niet meer hoeft te wassen en fijn te snijden.
Moet er crème fraîche in spinazie à la crème?
Spinazie à la crème is extra vol van smaak met een eetlepel crème fraîche, maar je kunt eventueel ook enkel kookroom gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.