Sperziebonenschotel uit de oven
😍 68Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Sperziebonenschotel uit de oven vegetarisch

Een ontzettend lekkere sperziebonenschotel met kerrie, aardappels en tomaat. Een vegetarische ovenschotel, maar je kunt er als je wilt gehakt aan toevoegen.

1 uur 20 minuten
4 personen
Sperziebonenschotel uit de oven ingrediënten

Recept sperziebonenschotel uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 22-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Tip: gebruik een mix groene en gele bonen, je kunt ook eventueel voorgekookte aardappelblokjes gebruiken. Wel zo handig!

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Kook de sperziebonen enkele minuten in het kokende water, ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.

Verplaats deze dan naar een kom en breng het water opnieuw aan de kook. Schil en was de aardappels en snijd deze in blokjes.

Kook de aardappelblokjes gaar in het water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Sperziebonenschotel uit de oven
Sperziebonenschotel uit de oven

De sperziebonenschotel uit de oven afmaken – 50 minuten

Verhit een scheut olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de sperziebonen nog even mee, breng op smaak met peper en zout en verdeel deze dan over de ovenschaal.

Verdeel de voorgekookte aardappelblokjes over de sperziebonen. Meng de eieren samen met room en kerrie in dezelfde kom als waar de sperziebonen in hebben gezeten en breng op smaak met peper en zout.

Was de cherry tomaatjes, snijd ze door de helft en leg ze met de snijkant naar boven op de aardappelblokjes. Schenk het roommengsel eroverheen en maak af met een beetje geraspte kaas. 

Bak de sperziebonenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

69 waarderingen
😍
68
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
421.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.57 g
6.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.82 g
13.58 g
Eiwitten
16.07 g
Vezels
7.73 g
Natrium
501.53 mg
Mineralen
Ijzer
3.3 mg
Calcium
295.05 mg
Magnesium
65.38 mg
Kalium
65.38 mg
Fosfor
305.46 mg
Koper
0.44 mg
Zink
2.1 mg
Jodium
16.35 µg
Selenium
13.85 µg
Vitamines
Vitamine C
18.17 mg
Vitamine D
1.34 mg
Vitamine A
104.46 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
1.41 µg
Foliumzuur
79.76 µg
Vitamine E
0.64 mg
Vitamine K
3.58 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sperziebonenschotel uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.