Een ontzettend lekkere sperziebonenschotel met kerrie, aardappels en tomaat. Een vegetarische ovenschotel, maar je kunt er als je wilt gehakt aan toevoegen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-08-2024
Tip: gebruik een mix groene en gele bonen, je kunt ook eventueel voorgekookte aardappelblokjes gebruiken. Wel zo handig!
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Kook de sperziebonen enkele minuten in het kokende water, ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
Verplaats deze dan naar een kom en breng het water opnieuw aan de kook. Schil en was de aardappels en snijd deze in blokjes.
Kook de aardappelblokjes gaar in het water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een scheut olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de sperziebonen nog even mee, breng op smaak met peper en zout en verdeel deze dan over de ovenschaal.
Verdeel de voorgekookte aardappelblokjes over de sperziebonen. Meng de eieren samen met room en kerrie in dezelfde kom als waar de sperziebonen in hebben gezeten en breng op smaak met peper en zout.
Was de cherry tomaatjes, snijd ze door de helft en leg ze met de snijkant naar boven op de aardappelblokjes. Schenk het roommengsel eroverheen en maak af met een beetje geraspte kaas.
Bak de sperziebonenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.