Snelle mac and cheese
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Snelle mac and cheese vegetarisch

Deze snelle mac and cheese aten wij vroeger vaker want mijn moeder maakte dit regelmatig. Soms met extra hamblokjes, maar meestal zonder.

20 minuten
4 personen
Snelle mac and cheese ingrediënten
Recept snelle mac and cheese

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

De snelle mac and cheese maken – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Je kunt eventueel ook zout toevoegen, echter zit er weinig smaak aan macaroni.

Kook de macaroni al dente in het water met bouillon, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort macaroni die je gebruikt. Snijd ondertussen eventueel de bieslook of hak de peterselie fijn. 

Snelle mac and cheese
Snelle mac and cheese

Giet de macaroni af zodra deze gaar is en roer eventueel een klontje boter erdoor. Roer de kaas beetje bij beetje erdoor, je zult merken dat deze meteen zal smelten.

Schenk er een scheut melk bij en breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met bieslook of peterselie en een salade, eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas voor mac and cheese?

Voor het maken van mac and cheese kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Voor een Amerikaanse klassieke versie gebruiken ze meestal Cheddar kaas. Hier zijn meerdere soorten in verkrijgbaar zoals scherpe cheddar, milde cheddar of witte cheddar.

Voor de simpele en snelle macaroni met kaas kun je gebruik maken van elke geraspte kaas die je hebt. Dit kan jonge of belegen kaas zijn, maar Emmentaler, Comté of Gruyère zijn ook prima zolang de kaas maar goed zal smelten.

Welke macaroni voor mac and cheese?

Voor mac and cheese wordt in Amerika meestal een elleboog macaroni gebruikt die iets groter is dan de macaroni die wij kennen. 

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
427.3 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.77 g
2.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.5 g
12.09 g
Eiwitten
24.51 g
Vezels
2.19 g
Natrium
1055.1 mg
Mineralen
Ijzer
1.17 mg
Calcium
540.19 mg
Magnesium
54.54 mg
Kalium
54.54 mg
Fosfor
450.11 mg
Koper
0.68 mg
Zink
3.4 mg
Jodium
1.27 µg
Selenium
1.97 µg
Vitamines
Vitamine C
2.01 mg
Vitamine D
0.42 mg
Vitamine A
0.97 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
1.21 µg
Foliumzuur
12.98 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
2.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Snelle mac and cheese"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.