Snelle mac and cheese

(22)

Deze snelle mac and cheese aten wij vroeger vaker want mijn moeder maakte dit regelmatig. Soms met extra hamblokjes, maar meestal zonder.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Snelle mac and cheese

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram elleboog macaroni
  • optioneel: 2 groentebouillonblokjes
  • ongeveer 200 gram geraspte kaas naar keuze - bijv. Emmentaler of Gruyère
  • scheut melk
  • optioneel: klontje roomboter
  • optioneel: handvol hamblokjes
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: bieslook of peterselie om te garneren
Snelle mac and cheese Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet of zeef
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snelle-mac-and-cheese


De snelle mac and cheese maken – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Je kunt eventueel ook zout toevoegen, echter zit er weinig smaak aan macaroni.

Kook de macaroni al dente in het water met bouillon, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort macaroni die je gebruikt. Snijd ondertussen eventueel de bieslook of hak de peterselie fijn. 

Snelle mac and cheese
Snelle mac and cheese

Giet de macaroni af zodra deze gaar is en roer eventueel een klontje boter erdoor. Roer de kaas beetje bij beetje erdoor, je zult merken dat deze meteen zal smelten.

Schenk er een scheut melk bij en breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met bieslook of peterselie en een salade, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

22 stemmen

Snelle mac and cheese: Veel gestelde vragen

Welke kaas voor mac and cheese?

Voor het maken van mac and cheese kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Voor een Amerikaanse klassieke versie gebruiken ze meestal Cheddar kaas. Hier zijn meerdere soorten in verkrijgbaar zoals scherpe cheddar, milde cheddar of witte cheddar.

Voor de simpele en snelle macaroni met kaas kun je gebruik maken van elke geraspte kaas die je hebt. Dit kan jonge of belegen kaas zijn, maar Emmentaler, Comté of Gruyère zijn ook prima zolang de kaas maar goed zal smelten.

Welke macaroni voor mac and cheese?

Voor mac and cheese wordt in Amerika meestal een elleboog macaroni gebruikt die iets groter is dan de macaroni die wij kennen. 

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.