Deze snelle mac and cheese aten wij vroeger vaker want mijn moeder maakte dit regelmatig. Soms met extra hamblokjes, maar meestal zonder.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Je kunt eventueel ook zout toevoegen, echter zit er weinig smaak aan macaroni.
Kook de macaroni al dente in het water met bouillon, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort macaroni die je gebruikt. Snijd ondertussen eventueel de bieslook of hak de peterselie fijn.
Giet de macaroni af zodra deze gaar is en roer eventueel een klontje boter erdoor. Roer de kaas beetje bij beetje erdoor, je zult merken dat deze meteen zal smelten.
Schenk er een scheut melk bij en breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met bieslook of peterselie en een salade, eet smakelijk!
Welke kaas voor mac and cheese?
Voor het maken van mac and cheese kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Voor een Amerikaanse klassieke versie gebruiken ze meestal Cheddar kaas. Hier zijn meerdere soorten in verkrijgbaar zoals scherpe cheddar, milde cheddar of witte cheddar.
Voor de simpele en snelle macaroni met kaas kun je gebruik maken van elke geraspte kaas die je hebt. Dit kan jonge of belegen kaas zijn, maar Emmentaler, Comté of Gruyère zijn ook prima zolang de kaas maar goed zal smelten.
Welke macaroni voor mac and cheese?
Voor mac and cheese wordt in Amerika meestal een elleboog macaroni gebruikt die iets groter is dan de macaroni die wij kennen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.