Deze sinaasappeltaart is super romig, fris en zoet tegelijk. Met een zelfgemaakte taartbodem, frisse vulling en gekonfijte sinaasappel om het af te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-12-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 2 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was een sinaasappel en snijd deze in dunne halve plakjes. Meng 200 gram suiker samen met 200 ml water in een kleine sauspan en verwarm dit.
Voeg de sinaasappelschijfjes toe, plaats de deksel op de pan en laat de sinaasappels zacht worden in de siroop op laag vuur.
Dit zal ongeveer een uur duren en maak ondertussen de rest van de taart. Laat de schijfjes na een uur nog kort in de siroop liggen en verplaats ze dan naar een afkoelrek zodat ze kunnen afkoelen.
Zeef de bloem en maak een bergje van de bloem samen met een snuf zout en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen.
Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed gemengd zijn, meng tot een deeg. Je kunt het deeg eventueel ook mengen met een elektrische mixer. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze dan met het deeg. Snijd het overtollige deeg eraf en prik gaatjes in het deeg met een vork. Plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Dek de taart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf.
Meng de eieren en de eidooiers samen met de suiker. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het sap en de rasp van 2 sinaasappels toe.
Verlaag de temperatuur van de oven tot 150 graden Celsius. Giet de vulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden Celsius. Laat de sinaasappeltaart volledig afkoelen na het bakken.
Klop 100 ml slagroom en voeg hier dan naar smaak 2 eetlepels siroop aan toe. Dit is de siroop waar de sinaasappels in gekonfijt zijn.
Verdeel dan toefjes sinaasappelroom over de taart en plaats de gekonfijte sinaasappelschijfjes op de taart. Maak af met her en der een munt blaadje. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.