Ohmydish.nl


Sinaasappeltaart

Deze sinaasappeltaart is super romig, fris en zoet tegelijk. Met een zelfgemaakte taartbodem, frisse vulling en gekonfijte sinaasappel om het af te maken.

Sinaasappeltaart
2 uur 15 minuten 12 personen Taart en cake
Sinaasappeltaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem
  • Snufje zout
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de vulling

  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 300 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 2 sinaasappels

Ingrediënten voor de topping

  • 200 gram suiker
  • 200 ml water
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml slagroom
  • takje verse munt
Sinaasappeltaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Afkoelrek
  • Elektrische mixer of kneed met de hand
  • Deegroller
  • Oven
  • Taartvorm
  • Vork
  • Bakpapier
  • Blindbakbonen
  • Fijne zeef
  • Huishoudfolie

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 15 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinaasappeltaart


De gekonfijte sinaasappel maken – 10 minuten

Was een sinaasappel en snijd deze in dunne halve plakjes. Meng 200 gram suiker samen met 200 ml water in een kleine sauspan en verwarm dit.

Voeg de sinaasappelschijfjes toe, plaats de deksel op de pan en laat de sinaasappels zacht worden in de siroop op laag vuur. 

Dit zal ongeveer een uur duren en maak ondertussen de rest van de taart. Laat de schijfjes na een uur nog kort in de siroop liggen en verplaats ze dan naar een afkoelrek zodat ze kunnen afkoelen.

Gekonfijte sinaasappelpartjes
Gekonfijte sinaasappelpartjes

Het zoete deeg voorbereiden -- 50 minuten

Zeef de bloem en maak een bergje van de bloem samen met een snuf zout en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen. 

Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed gemengd zijn, meng tot een deeg. Je kunt het deeg eventueel ook mengen met een elektrische mixer. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. 

Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze dan met het deeg. Snijd het overtollige deeg eraf en prik gaatjes in het deeg met een vork. Plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast. 

Sinaasappeltaartbodem
Sinaasappeltaartbodem

De taartbodem bakken -- 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Dek de taart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf.

De sinaasappelvulling maken -- 10 minuten

Meng de eieren en de eidooiers samen met de suiker. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het sap en de rasp van 2 sinaasappels toe.

Sinaasappeltaart
Sinaasappeltaart

De sinaasappeltaart bakken -- 40 minuten

Verlaag de temperatuur van de oven tot 150 graden Celsius. Giet de vulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden Celsius. Laat de sinaasappeltaart volledig afkoelen na het bakken.

Sinaasappeltaart
Sinaasappeltaart

De sinaasappeltaart afmaken -- 10 minuten

Klop 100 ml slagroom en voeg hier dan naar smaak 2 eetlepels siroop aan toe. Dit is de siroop waar de sinaasappels in gekonfijt zijn. Verdeel dan toefjes sinaasappelroom over de taart en plaats de gekonfijte sinaasappelschijfjes op de taart. Maak af met her en der een munt blaadje.


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Spruitjes met appelstroop
Volgend recept →
Pommes noisette

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.