Een frisse sinaasappel cheesecake met een heerlijke zelfgemaakt bodem en een romige vulling. Zonder geraffineerde suiker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-05-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Je kunt voor de taartbodem kokosbloesemsuiker of kristalsuiker gebruiken.
Begin met het maken van de taartbodem. Meng bloem, een snuf zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloemmengsel.
Het deeg zal er kruimelig uitzien. Voeg 1 ei toe en blijf kneden tot het een deegbal is geworden. Pak de deegbal in met folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast. Als het deeg koud is kun je deze namelijk makkelijker uitrollen.
Vet de taartvorm in met boter met behulp van een kwast. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het goed aan met je handen.
Het deeg is erg zacht, dus als het is gaan scheuren kun je dit makkelijk met je vingers weer aandrukken in de vorm. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en vul deze met blindbakbonen.
Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten in de oven en verwijder dan de blindbakbonen en het bakpapier. Bak de bodem vervolgens nog eens 5 minuten, of tot de bodem mooi goudbruin is geworden.
Laat de taartbodem volledig afkoelen.
Leg de blaadjes gelatine in koud water. Snijd eventueel een schijfje van een sinaasappel om als garnering te gaan gebruiken. Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap eruit. Verwarm het sinaasappelsap samen met honing tot deze warm is, maar niet te heet.
Knijp het water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het warme sinaasappelsap. Laat deze een beetje afkoelen.
Meng roomkaas samen met Griekse yoghurt en het sinaasappel mengsel.
Verdeel het roomkaas mengsel over de bodem en zet de cheesecake dan minimaal 2 uur in de koelkast. Garneer met het apart gehouden schijfje sinaasappel. Geniet ervan!
Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken voor het maken van cheesecake?
Je kunt elke soort naturel roomkaas gebruiken. Monchou is hier een voorbeeld van, dit is het meeste bekende merk roomkaas. Het is belangrijk dat de roomkaas naturel is, dus geen toegevoegde smaak bevat.
Hoe lang kun je cheesecake bewaren?
Cheesecake kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Er zit geen verschil tussen het bewaren van gebakken of no-bake cheesecake.
Kan ik cheesecake invriezen?
Ja, dat kan. Een cheesecake met decoratie bovenop is lastiger in te vriezen, dus doe dit bij voorkeur na het ontdooien. Ontdooi de cheesecake door deze op tijd uit de vriezer te halen, zodat deze langzaam kan ontdooien. Dit kan buiten de koelkast of in de koelkast als je meer tijd hebt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.