Sinaasappel cheesecake

(14)

Een frisse sinaasappel cheesecake met een heerlijke zelfgemaakt bodem en een romige vulling. Zonder geraffineerde suiker.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Sinaasappel cheesecake

Ingrediënten


  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • 125 gram koude boter + extra om in te vetten
  • 80 gram kokosbloesem suiker
  • snufje zout
  • 700 gram naturel roomkaas
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels honing
  • 2 sinaasappelen

Kookgerei nodig


  • taartvorm (24 cm)
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • siliconen kwast
  • oven
  • deegroller
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • kom
  • citrusrasp en pers
  • kleine sauspan
  • garde
  • siliconen spatel

Sinaasappel cheesecake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinaasappel-cheesecake


Tip: Je kunt voor de taartbodem kokosbloesemsuiker of kristalsuiker gebruiken. 

Taartbodem maken – 30 minuten + wachttijd

Begin met het maken van de taartbodem. Meng bloem, een snuf zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloemmengsel.

Het deeg zal er kruimelig uitzien. Voeg 1 ei toe en blijf kneden tot het een deegbal is geworden. Pak de deegbal in met folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast. Als het deeg koud is kun je deze namelijk makkelijker uitrollen.

Vet de taartvorm in met boter met behulp van een kwast. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het goed aan met je handen.

Het deeg is erg zacht, dus als het is gaan scheuren kun je dit makkelijk met je vingers weer aandrukken in de vorm. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en vul deze met blindbakbonen. 

Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten in de oven en verwijder dan de blindbakbonen en het bakpapier. Bak de bodem vervolgens nog eens 5 minuten, of tot de bodem mooi goudbruin is geworden.

Laat de taartbodem volledig afkoelen.

Sinaasappel cheesecake
Sinaasappel cheesecake

Sinaasappel cheesecake afmaken – 15 minuten + wachttijd

Leg de blaadjes gelatine in koud water. Snijd eventueel een schijfje van een sinaasappel om als garnering te gaan gebruiken. Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap eruit. Verwarm het sinaasappelsap samen met honing tot deze warm is, maar niet te heet.

Knijp het water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het warme sinaasappelsap. Laat deze een beetje afkoelen.

Meng roomkaas samen met Griekse yoghurt en het sinaasappel mengsel. 

Verdeel het roomkaas mengsel over de bodem en zet de cheesecake dan minimaal 2 uur in de koelkast. Garneer met het apart gehouden schijfje sinaasappel. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Sinaasappel cheesecake: Veel gestelde vragen

Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken voor het maken van cheesecake?

Je kunt elke soort naturel roomkaas gebruiken. Monchou is hier een voorbeeld van, dit is het meeste bekende merk roomkaas. Het is belangrijk dat de roomkaas naturel is, dus geen toegevoegde smaak bevat.

Hoe lang kun je cheesecake bewaren?

Cheesecake kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Er zit geen verschil tussen het bewaren van gebakken of no-bake cheesecake.

Kan ik cheesecake invriezen?

Ja, dat kan. Een cheesecake met decoratie bovenop is lastiger in te vriezen, dus doe dit bij voorkeur na het ontdooien. Ontdooi de cheesecake door deze op tijd uit de vriezer te halen, zodat deze langzaam kan ontdooien. Dit kan buiten de koelkast of in de koelkast als je meer tijd hebt.

0 reacties op Sinaasappel cheesecake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.