Olijvenbrood met zongedroogde tomaten
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Olijvenbrood met zongedroogde tomaten veganistisch

Dit heerlijke olijvenbrood met zongedroogde tomaten is zacht en luchtig met een krokante korst. Extra lekker met zwarte én groene olijven.

1 uur
4 personen
Olijvenbrood met zongedroogde tomaten ingrediënten

Recept olijvenbrood met zongedroogde tomaten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Meng de gist samen met een theelepeltje suiker door 150 ml lauwwarm water. Zorg ervoor dat het water niet te warm is. Laat het gistmengsel ongeveer 10 minuten staan, tot het gaat schuimen.

Meng ondertussen de bloem samen met zout. Snijd de olijven in ringen en snijd de zongedroogde tomaten fijn. 

Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng het gistmengsel langzaam bij de bloem samen met een eetlepel olie van de tomaten en kneed tot een elastisch deeg. 

Deegmengsel van het olijvenbrood met zongedroogde tomaten
Deegmengsel van het olijvenbrood met zongedroogde tomaten

Kneed de olijven en zongedroogde tomaten erdoor en vorm een deegbal. Dek deze af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rijzen, of tot deze verdubbeld in formaat is.

Olijvenbrood met zongedroogde tomaten afmaken – 45 minuten

Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm de deegbal in een ovaal. Druk deze met je vingers een klein beetje platter en laat nogmaals 15 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.

Olijvenbrood met zongedroogde tomaten
Olijvenbrood met zongedroogde tomaten

Bak het brood mooi goudbruin in ongeveer 25 - 30 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het brood. Controleer of het brood gaar is door aan de onderkant te tikken. Als het brood hol klinkt, is het gaar.

Serveer dit brood zonder iets of met een laagje roomboter en een beetje zeezout. Eet smakelijk!

Tips!

Welke olijven kun je het beste gebruiken voor olijvenbrood?

Je kunt alle soorten olijven gebruiken die je wilt, zolang ze maar ontpit zijn. Je kunt eventueel enkel zwarte of groene olijven gebruiken ipv een mix van beide. 

Hoe kun je olijvenbrood het beste bewaren?

Het olijvenbrood is het lekkerste als deze nog een beetje warm is, maar je kunt deze ook bewaren in een afgesloten zakje om de volgende dag op te eten.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
350.26 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.63 g
7.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.73 g
1.69 g
Eiwitten
10.39 g
Vezels
6.01 g
Natrium
1570.24 mg
Mineralen
Ijzer
2.62 mg
Calcium
86.09 mg
Magnesium
49.75 mg
Kalium
49.75 mg
Fosfor
74.89 mg
Koper
0.53 mg
Zink
1.2 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.11 µg
Vitamines
Vitamine C
4.84 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.23 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.49 mg
Vitamine B6
0.61 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
74.2 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
8.82 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Olijvenbrood met zongedroogde tomaten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.