Dit heerlijke olijvenbrood met zongedroogde tomaten is zacht en luchtig met een krokante korst. Extra lekker met zwarte én groene olijven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng de gist samen met een theelepeltje suiker door 150 ml lauwwarm water. Zorg ervoor dat het water niet te warm is. Laat het gistmengsel ongeveer 10 minuten staan, tot het gaat schuimen.
Meng ondertussen de bloem samen met zout. Snijd de olijven in ringen en snijd de zongedroogde tomaten fijn.
Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng het gistmengsel langzaam bij de bloem samen met een eetlepel olie van de tomaten en kneed tot een elastisch deeg.
Kneed de olijven en zongedroogde tomaten erdoor en vorm een deegbal. Dek deze af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rijzen, of tot deze verdubbeld in formaat is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm de deegbal in een ovaal. Druk deze met je vingers een klein beetje platter en laat nogmaals 15 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak het brood mooi goudbruin in ongeveer 25 - 30 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het brood. Controleer of het brood gaar is door aan de onderkant te tikken. Als het brood hol klinkt, is het gaar.
Serveer dit brood zonder iets of met een laagje roomboter en een beetje zeezout. Eet smakelijk!
Welke olijven kun je het beste gebruiken voor olijvenbrood?
Je kunt alle soorten olijven gebruiken die je wilt, zolang ze maar ontpit zijn. Je kunt eventueel enkel zwarte of groene olijven gebruiken ipv een mix van beide.
Hoe kun je olijvenbrood het beste bewaren?
Het olijvenbrood is het lekkerste als deze nog een beetje warm is, maar je kunt deze ook bewaren in een afgesloten zakje om de volgende dag op te eten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.