Zelf rode uienchutney maken is niet moeilijk en kan al met een aantal ingrediënten. Extra lekker met tijm, maar deze kun je eventueel ook weglaten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-08-2024
Pel de rode uien en snijd deze in fijne (halve) ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en bak de uien samen met de takjes tijm 10 tot 15 minuten op laag vuur.
Fruit de uien tot ze glazig zijn en voeg dan 3 eetlepels bruine basterdsuiker toe. Karameliseer de uien ongeveer 5 minuten lang en blus dan af met 20 ml rode wijn azijn en 20 ml balsamico azijn.
Breng op smaak met een halve theelepel zout en laat de rode uienchutney indikken tot deze vrij stroperig is. Laat de uienchutney dan afkoelen, geniet ervan!
Waar eet je uienchutney bij?
Je kunt rode uienchutney bijvoorbeeld serveren op een stukje brood, ook lekker met verschillende soorten kaas en zelfs als saus bij biefstuk.
Welke uien om uienchutney te maken?
Je kunt verschillende soorten ui gebruiken voor uienchutney, behalve rode uien kun je ook roze, gele of witte uien gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.