Rode uienchutney

(12)

Zelf rode uienchutney maken is niet moeilijk en kan al met een aantal ingrediënten. Extra lekker met tijm, maar deze kun je eventueel ook weglaten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-06-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Rode uienchutney

Ingrediënten


  • 500 gram rode uien
  • scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 20 ml rode wijn azijn
  • 20 ml balsamico azijn
  • halve theelepel zout
  • paar takjes tijm

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • houten lepel

Rode uienchutney Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-uienchutney


De rode uienchutney maken – 30 minuten

Pel de rode uien en snijd deze in fijne (halve) ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en bak de uien samen met de takjes tijm 10 tot 15 minuten op laag vuur.

Rode uienchutney
Rode uienchutney

Fruit de uien tot ze glazig zijn en voeg dan 3 eetlepels bruine basterdsuiker toe. Karameliseer de uien ongeveer 5 minuten lang en blus dan af met 20 ml rode wijn azijn en 20 ml balsamico azijn.

Breng op smaak met een halve theelepel zout en laat de rode uienchutney indikken tot deze vrij stroperig is. Laat de uienchutney dan afkoelen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-06-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Rode uienchutney: Veel gestelde vragen

Waar eet je uienchutney bij?

Je kunt rode uienchutney bijvoorbeeld serveren op een stukje brood, ook lekker met verschillende soorten kaas en zelfs als saus bij biefstuk.

Welke uien om uienchutney te maken?

Je kunt verschillende soorten ui gebruiken voor uienchutney, behalve rode uien kun je ook roze, gele of witte uien gebruiken.

0 reacties op Rode uienchutney

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.