Rode bieten risotto met buikspek

(7)

Deze rode bieten risotto met buikspek is een explosie van smaken, en wat dacht je van die prachtige kleur. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rode bieten risotto met buikspek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • handvol verse basilicum
  • olijfolie
  • 300 gram risotto rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 - 4 voorgekookte rode bieten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 ui
  • waterkers ter garnering
  • 1 knoflookteen
  • ongeveer 100 gram buikspek
  • 125 ml droge witte wijn
  • beetje citroensap
  • klein handje (platte) peterselie
  • peper en zout naar smaak
Rode bieten risotto met buikspek Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote, diepe (bak)pan
  • kleine bakpan
  • blender

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-risotto-met-buikspek


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Giet het vocht uit de rode bieten verpakking. Houd 1 rode biet apart voor de garnering en snijd de rest van de bieten grof in stukken.

Pureer de rode bieten samen met een beetje citroensap in de blender tot een gladde massa is ontstaan. Snijd het buikspek in blokjes en zet apart.

Gebruik de blender nogmaals om een kruidenolie te maken. Pureer hiervoor basilicum en peterselie met een flinke scheut olijfolie.

Breng op smaak met peper en zout. Verhit de bouillon en zet apart.

Rode bieten risotto met buikspek
Rode bieten risotto met buikspek

De rode bieten risotto met spekjes afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in de grote pan. Als de olie warm is voeg je de ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 2-3 minuten. Voeg de risotto toe en bak deze een aantal minuten, tot deze glazig is.

Schenk de droge witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de risotto. Voeg steeds beetje bij beetje de hete bouillon bij de risotto, voeg pas de volgende schep toe als de vorige volledig is opgenomen.

Herhaal dit tot de risotto bijna gaar is. Verhit ondertussen de kleine pan, zonder toevoeging van olie en boter. Bak de buikspek blokjes tot ze krokant zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren.

Schep het gebakken spek, rode bieten puree en de gemalen komijn door de risotto als deze bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met enkel peper, het spek en bouillon is waarschijnlijk al zout genoeg.

Garneer met waterkers en kruidenolie. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

7 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.