Deze rode bieten risotto met buikspek is een explosie van smaken, en wat dacht je van die prachtige kleur. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-risotto-met-buikspek
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Giet het vocht uit de rode bieten verpakking. Houd 1 rode biet apart voor de garnering en snijd de rest van de bieten grof in stukken.
Pureer de rode bieten samen met een beetje citroensap in de blender tot een gladde massa is ontstaan. Snijd het buikspek in blokjes en zet apart.
Gebruik de blender nogmaals om een kruidenolie te maken. Pureer hiervoor basilicum en peterselie met een flinke scheut olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout. Verhit de bouillon en zet apart.
Verhit olijfolie in de grote pan. Als de olie warm is voeg je de ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 2-3 minuten. Voeg de risotto toe en bak deze een aantal minuten, tot deze glazig is.
Schenk de droge witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de risotto. Voeg steeds beetje bij beetje de hete bouillon bij de risotto, voeg pas de volgende schep toe als de vorige volledig is opgenomen.
Herhaal dit tot de risotto bijna gaar is. Verhit ondertussen de kleine pan, zonder toevoeging van olie en boter. Bak de buikspek blokjes tot ze krokant zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren.
Schep het gebakken spek, rode bieten puree en de gemalen komijn door de risotto als deze bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met enkel peper, het spek en bouillon is waarschijnlijk al zout genoeg.
Garneer met waterkers en kruidenolie. Smakelijk!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.