Rode bieten risotto met buikspek
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode bieten risotto met buikspek

Deze rode bieten risotto met buikspek is een explosie van smaken, en wat dacht je van die prachtige kleur. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

45 minuten
4 personen
Rode bieten risotto met buikspek ingrediënten

Recept rode bieten risotto met buikspek

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-06-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Giet het vocht uit de rode bieten verpakking. Houd 1 rode biet apart voor de garnering en snijd de rest van de bieten grof in stukken.

Pureer de rode bieten samen met een beetje citroensap in de blender tot een gladde massa is ontstaan. Snijd het buikspek in blokjes en zet apart.

Gebruik de blender nogmaals om een kruidenolie te maken. Pureer hiervoor basilicum en peterselie met een flinke scheut olijfolie.

Breng op smaak met peper en zout. Verhit de bouillon en zet apart.

Rode bieten risotto met buikspek
Rode bieten risotto met buikspek

De rode bieten risotto met spekjes afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in de grote pan. Als de olie warm is voeg je de ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 2-3 minuten. Voeg de risotto toe en bak deze een aantal minuten, tot deze glazig is.

Schenk de droge witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de risotto. Voeg steeds beetje bij beetje de hete bouillon bij de risotto, voeg pas de volgende schep toe als de vorige volledig is opgenomen.

Herhaal dit tot de risotto bijna gaar is. Verhit ondertussen de kleine pan, zonder toevoeging van olie en boter. Bak de buikspek blokjes tot ze krokant zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren.

Schep het gebakken spek, rode bieten puree en de gemalen komijn door de risotto als deze bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met enkel peper, het spek en bouillon is waarschijnlijk al zout genoeg.

Garneer met waterkers en kruidenolie. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
324.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.49 g
8.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.26 g
6.65 g
Eiwitten
8.44 g
Vezels
4.34 g
Natrium
1713.15 mg
Mineralen
Ijzer
3.05 mg
Calcium
85.97 mg
Magnesium
42.23 mg
Kalium
42.23 mg
Fosfor
108.9 mg
Koper
0.21 mg
Zink
1.12 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
4.33 µg
Vitamines
Vitamine C
17.34 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
40.05 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0.58 µg
Foliumzuur
80.12 µg
Vitamine E
1.2 mg
Vitamine K
3.8 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Rode bieten risotto met buikspek"
Pieter van der Linden zegt op 10-07-2017
Bij de bereiding ontbreekt het moment dat de bietenpuree wordt toegevoegd.
Ohmydish zegt op 10-07-2017
Hallo Pieter, bedankt voor je oplettendheid. De bietenpuree wordt tegelijk met het spek en komijn toegevoegd, ik heb het meteen aangepast.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.