Deze rode bieten risotto met buikspek is een explosie van smaken, en wat dacht je van die prachtige kleur. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-06-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Giet het vocht uit de rode bieten verpakking. Houd 1 rode biet apart voor de garnering en snijd de rest van de bieten grof in stukken.
Pureer de rode bieten samen met een beetje citroensap in de blender tot een gladde massa is ontstaan. Snijd het buikspek in blokjes en zet apart.
Gebruik de blender nogmaals om een kruidenolie te maken. Pureer hiervoor basilicum en peterselie met een flinke scheut olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout. Verhit de bouillon en zet apart.
Verhit olijfolie in de grote pan. Als de olie warm is voeg je de ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 2-3 minuten. Voeg de risotto toe en bak deze een aantal minuten, tot deze glazig is.
Schenk de droge witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de risotto. Voeg steeds beetje bij beetje de hete bouillon bij de risotto, voeg pas de volgende schep toe als de vorige volledig is opgenomen.
Herhaal dit tot de risotto bijna gaar is. Verhit ondertussen de kleine pan, zonder toevoeging van olie en boter. Bak de buikspek blokjes tot ze krokant zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren.
Schep het gebakken spek, rode bieten puree en de gemalen komijn door de risotto als deze bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met enkel peper, het spek en bouillon is waarschijnlijk al zout genoeg.
Garneer met waterkers en kruidenolie. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.