Iedereen kent wel de quattro formaggi pizza, oftewel een vegetarische pizza met 4 soorten kaas. Want wat is er nou beter dan kaas? Juist, nóg meer kaas!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 04-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 21-10-2024
Als je zelf je pizza deeg gaat maken, begin hier dan mee omdat het deeg nog moet rijzen. Verdubbel het recept voor 2 pizzabodems, de ingrediënten zijn namelijk genoeg voor 2 pizza's.
Maak ondertussen alvast de tomatensaus. Meng hiervoor de passata met gedroogde tijm en oregano en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Rol de pizza's dun uit. Verdeel de tomatensaus in een dunne laag over de beide bodems, laat de randjes vrij. Snijd de mozzarella en tomino classico in dunne plakjes.
Verkruimel de gorgonzola over de pizza's en maak af met de geraspte kaas. Bak de pizza's in de hete oven ongeveer 10 minuten, of tot deze mooi goudbruin is, afhankelijk van je oven.
Snijd de quattro formaggi pizza in 6 of 8 gelijke stukken en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.