Iedereen kent wel de quattro formaggi pizza, oftewel een vegetarische pizza met 4 soorten kaas. Want wat is er nou beter dan kaas? Juist, nóg meer kaas!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quattro-formaggi-pizza
Als je zelf je pizza deeg gaat maken, begin hier dan mee omdat het deeg nog moet rijzen. Verdubbel het recept voor 2 pizzabodems, de ingrediënten zijn namelijk genoeg voor 2 pizza's.
Maak ondertussen alvast de tomatensaus. Meng hiervoor de passata met gedroogde tijm en oregano en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Rol de pizza's dun uit. Verdeel de tomatensaus in een dunne laag over de beide bodems, laat de randjes vrij. Snijd de mozzarella en tomino classico in dunne plakjes.
Verkruimel de gorgonzola over de pizza's en maak af met de geraspte kaas. Bak de pizza's in de hete oven ongeveer 10 minuten, of tot deze mooi goudbruin is, afhankelijk van je oven.
Snijd de quattro formaggi pizza in 6 of 8 gelijke stukken en serveer direct. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.