Puerto Ricaanse stijl bonen - lekker met rijst
😍 5 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Puerto Ricaanse stijl bonen veganistisch

Deze heerlijke doordeweekse vegetarische maaltijd zit bomvol smaak en is makkelijk om te maken. Puerto Ricaanse stijl bonen zijn heerlijk met rijst.

45 minuten
4 personen

Deze Puerto Ricaanse stijl bonen zijn vol van smaak met o.a. olijven, tomaten, aardappelen en kruiden. Sazón kruiden zijn een populaire kruidenmix uit Zuid Amerika en kun je eventueel zelf maken.

Als je gebruik maakt van gedroogde pinto bonen dien je deze eerst een nacht te weken in koud water. Daarna kook je de bonen gaar in kokend water, dit zal ongeveer 1 uur duren, maar de exacte tijd is afhankelijk van de bonen en de leeftijd van de bonen. Oudere bonen hebben een iets langere kooktijd.

Puerto Ricaanse stijl bonen ingrediënten

Recept puerto ricaanse stijl bonen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept puerto ricaanse stijl bonen allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-02-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 11-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Je kunt het voorkoken van de aardappelen eventueel overslaan, maar dan zal het langer duren voor de aardappelen gaar zijn tijdens de bereiding.

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes, niet te klein. Kook de aardappelen 5 minuten lang in het kokende water en haal deze dan uit het water.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de gevulde olijven grof.

Puerto Ricaanse stijl bonen
Puerto Ricaanse stijl bonen

Puerto Ricaanse stijl bonen maken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan of braadpan. Fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Voeg de aardappelen toe en bak deze nog 2 minuten mee. Voeg de sazón kruiden toe en bak nog 1 minuut langer mee.

Voeg passata samen met 200 ml bouillon (of water), de (voorgekookte) aardappelen, olijven en 800 gram bonen toe.

Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen op middellaag vuur tot de aardappelen gaar zijn en de saus is ingedikt.

Breng op smaak met zout en eventueel meer kruiden. Serveer met rijst en fijngehakte verse koriander of peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn kievitsbonen?

Kievitsbonen worden ook wel pinto bonen of borlotti bonen genoemd. Ze zien er rauw prachtig uit, wit-roze met een donkerrode tekening. Deze verdwijnt tijdens het koken volledig, hierdoor houd je een roodbruine boon over.

Kievitsbonen zijn een beetje nootachtig met een zoete ondertoon. 

Wat zijn Sanzó kruiden?

Sazón kruiden komen oorspronkelijk uit Puerto Rico. Het is ook wel bekend als Sazón Goya, maar Goya verwijst enkel naar een merk en is geen aparte soort kruidenmix. Aan de Sazón Goya seasoning is o.a. MSG toegevoegd, hierdoor gebruiken veel mensen liever een ander merk of maken ze de kruidenmix liever zelf.

Wat vind je hiervan?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
701.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
110.52 g
8.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.92 g
1.61 g
Eiwitten
44.01 g
Vezels
5.52 g
Natrium
1521.75 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.5 knoflooktenen 4.90 0.98 g 0.03 g - - 0.21 g 0.07 g 0.14 mg 0.05 mg 5.95 mg 0.70 mg 21.00 mg 4.55 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.05 µg - 0.49 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.14 µg - - -
62.5 gram vastkokende aardappelen 51.25 10.63 g - 0.06 g - 1.25 g 1.56 g 1.88 mg 0.31 mg 5.63 mg 12.50 mg 275.00 mg 31.25 mg 0.06 mg 0.19 mg - - 5.00 mg - - 0.05 mg 0.03 mg 0.16 mg - 5.63 µg - - -
3.75 groene olijven 40.80 0.06 g - 4.14 g 0.75 g 0.42 g 1.26 g 630.00 mg 0.45 mg 28.50 mg 6.00 mg 13.50 mg 5.10 mg 0.06 mg 0.06 mg - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg - - - - -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
200 gram pinto bonen gluten, soja 530.00 86.00 g - 3.00 g - 40.00 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
100 gram passata 51.00 9.20 g 6.90 g 1.90 g 0.60 g 1.40 g 0.60 g 100.00 mg 0.20 mg 10.00 mg 10.00 mg 250.00 mg 30.00 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 12.00 mg - 0.05 mg 0.15 mg 0.01 mg 0.06 mg - 15.00 µg - - -
50 ml groentebouillon selderij 3.00 0.05 g - 0.25 g 0.15 g 0.25 g - 185.00 mg 0.10 mg 2.00 mg 0.25 mg 2.00 mg 1.50 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 eetlepel sazón kruiden 7.60 1.70 g 0.10 g 0.28 g 0.05 g 0.10 g 1.25 g 1.93 mg 0.90 mg 30.75 mg 4.75 mg 68.50 mg 11.00 mg 0.07 mg 0.18 mg - 0.11 µg 1.53 mg - 6.60 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 6.85 µg 0.68 mg 5.90 µg -
zout - - - - - - - 600.00 mg - 0.15 mg 4.35 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
    701.83 110.52 g 8.94 g 9.92 g 1.61 g 44.01 g 5.52 g 1521.75 mg 2.17 mg 92.35 mg 41.68 mg 684.76 mg 96.53 mg 0.24 mg 0.74 mg 0.05 µg 0.11 µg 21.05 mg - 6.67 mg 0.23 mg 0.09 mg 0.29 mg - 30.74 µg 0.68 mg 5.90 µg -
0 reacties op "Puerto Ricaanse stijl bonen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.