Deze pompoenlasagne met ham en pesto zit boordevol smaak door het gebruik van 3 soorten kaas. Heerlijk romig en extra lekker met erwtjes.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenlasagne-met-ham-en-pesto
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in dunne plakken en verdeel deze over de bakplaat. Als het niet past, kun je de plakken het beste in delen roosteren. Besprenkel de pompoenplakken met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen plakken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven en de dikte van de plakken.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten. Voeg dan de erwtjes toe en bak dit nog even mee en laat dit dan afkoelen. Snijd de zwarte olijven door de helft, of in vieren en zet opzij. Meng de mascarpone samen met pesto en het erwtjes mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Pompoenlasagne met ham en pesto
Eindig met een laag pompoen plakken en maak de lasagne dan af met olijven, geraspte kaas en geraspte grana padano. Bak de lasagne dan ongeveer een half uur in de oven, of tot de kaas is mooi gesmolten en de lasagne vellen gaar zijn. De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.