Pompoenlasagne met ham en pesto

(8)

Deze pompoenlasagne met ham en pesto zit boordevol smaak door het gebruik van 3 soorten kaas. Heerlijk romig en extra lekker met erwtjes.

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoenlasagne met ham en pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 800 gram pompoen
  • ongeveer 12 lasagne vellen
  • 250 gram mascarpone
  • 1 recept voor pesto of gebruik ongeveer 6 eetlepels kant-en-klare pesto
  • flinke handvol erwtjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • handvol zwarte pitloze olijven
  • 200 gram gerookte rauwe ham plakken (zoals bijv. Serrano ham)
  • handvol geraspte kaas
  • handvol geraspte grana padano
Pompoenlasagne met ham en pesto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • grote bakplaat bekleed met bakpapier
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • middelgrote kom
  • lepel
  • grote ovenschaal

Bereiding


Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenlasagne-met-ham-en-pesto


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een grote bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. 

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in dunne plakken en verdeel deze over de bakplaat. Als het niet past, kun je de plakken het beste in delen roosteren. 

Besprenkel de pompoenplakken met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen plakken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven en de dikte van de plakken. 

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten. Voeg dan de erwtjes toe en bak dit nog even mee en laat dit dan afkoelen. 

Snijd de zwarte olijven door de helft, of in vieren en zet opzij. Meng de mascarpone samen met pesto en het erwtjes mengsel en breng op smaak met peper en zout. 

Pompoenlasagne met ham en pesto
Pompoenlasagne met ham en pesto

Pompoenlasagne met ham en pesto afmaken -- 45 minuten

Begin de lasagne op te bouwen met een laag voorgegaarde pompoenplakken, dan een laag lasagne vellen met daarop een dunne laag mascarpone-mengsel en een laag ham plakken. 

Verdeel daar een paar gehalveerde olijven over en een beetje geraspte grana padano. Begin dan weer met pompoen plakken, lasagne vellen, mascarpone mengsel, ham plakken etc. Eindig met een laag pompoen plakken en maak de lasagne dan af met olijven, geraspte kaas en geraspte grana padano. 

Bak de lasagne dan ongeveer een half uur in de oven, of tot de kaas mooi is gesmolten en de lasagne vellen gaar zijn. De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

8 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.