Pompoenlasagne met ham en pesto
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoenlasagne met ham en pesto

Deze pompoenlasagne met ham en pesto zit boordevol smaak door het gebruik van 3 soorten kaas. Heerlijk romig en extra lekker met erwtjes.

1 uur 15 minuten
4 personen
Pompoenlasagne met ham en pesto ingrediënten

Recept pompoenlasagne met ham en pesto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een grote bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. 

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in dunne plakken en verdeel deze over de bakplaat. Als het niet past, kun je de plakken het beste in delen roosteren. 

Besprenkel de pompoenplakken met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen plakken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven en de dikte van de plakken. 

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten. Voeg dan de erwtjes toe en bak dit nog even mee en laat dit dan afkoelen. 

Snijd de zwarte olijven door de helft, of in vieren en zet opzij. Meng de mascarpone samen met pesto en het erwtjes mengsel en breng op smaak met peper en zout. 

Pompoenlasagne met ham en pesto
Pompoenlasagne met ham en pesto

Pompoenlasagne met ham en pesto afmaken – 45 minuten

Begin de lasagne op te bouwen met een laag voorgegaarde pompoenplakken, dan een laag lasagne vellen met daarop een dunne laag mascarpone-mengsel en een laag ham plakken. 

Verdeel daar een paar gehalveerde olijven over en een beetje geraspte grana padano. Begin dan weer met pompoen plakken, lasagne vellen, mascarpone mengsel, ham plakken etc. Eindig met een laag pompoen plakken en maak de lasagne dan af met olijven, geraspte kaas en geraspte grana padano. 

Bak de lasagne dan ongeveer een half uur in de oven, of tot de kaas mooi is gesmolten en de lasagne vellen gaar zijn. De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
802.12 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.06 g
10.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
51.19 g
26.72 g
Eiwitten
32.95 g
Vezels
7.56 g
Natrium
2092.71 mg
Mineralen
Ijzer
5.26 mg
Calcium
478.85 mg
Magnesium
91.13 mg
Kalium
91.13 mg
Fosfor
474.16 mg
Koper
0.61 mg
Zink
4.26 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
6.98 µg
Vitamines
Vitamine C
35.93 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
201.1 mg
Vitamine B1
0.64 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
0.75 mg
Vitamine B12
0.64 µg
Foliumzuur
69.89 µg
Vitamine E
1.89 mg
Vitamine K
58.55 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoenlasagne met ham en pesto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.