Ohmydish.nl


Pompoenlasagne met ham en pesto

Deze pompoenlasagne met ham en pesto zit boordevol smaak door het gebruik van 3 soorten kaas. Heerlijk romig en extra lekker met erwtjes.

Pompoenlasagne met ham en pesto
1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pompoenlasagne met ham en pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 800 gram pompoen
  • ongeveer 12 lasagne vellen
  • 250 gram mascarpone
  • 1 recept voor pesto of gebruik ongeveer 6 eetlepels kant-en-klare pesto
  • flinke handvol erwtjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • handvol zwarte pitloze olijven
  • 200 gram gerookte rauwe ham plakken (zoals bijv. Serrano ham)
  • handvol geraspte kaas
  • handvol geraspte grana padano
Pompoenlasagne met ham en pesto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • grote bakplaat bekleed met bakpapier
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • middelgrote kom
  • lepel
  • grote ovenschaal

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenlasagne-met-ham-en-pesto


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een grote bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in dunne plakken en verdeel deze over de bakplaat. Als het niet past, kun je de plakken het beste in delen roosteren. Besprenkel de pompoenplakken met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen plakken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven en de dikte van de plakken.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten. Voeg dan de erwtjes toe en bak dit nog even mee en laat dit dan afkoelen. Snijd de zwarte olijven door de helft, of in vieren en zet opzij. Meng de mascarpone samen met pesto en het erwtjes mengsel en breng op smaak met peper en zout.

Pompoenlasagne met ham en pesto Pompoenlasagne met ham en pesto

Pompoenlasagne met ham en pesto afmaken -- 45 minuten

Begin de lasagne op te bouwen met een laag voorgegaarde pompoenplakken, dan een laag lasagne vellen met daarop een dunne laag mascarpone-mengsel en een laag ham plakken. Verdeel daar een paar gehalveerde olijven over en een beetje geraspte grana padano. Begin dan weer met pompoen plakken, lasagne vellen, mascarpone mengsel, ham plakken etc.

Eindig met een laag pompoen plakken en maak de lasagne dan af met olijven, geraspte kaas en geraspte grana padano. Bak de lasagne dan ongeveer een half uur in de oven, of tot de kaas is mooi gesmolten en de lasagne vellen gaar zijn. De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.