Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-carbonara
Voorbereiding -- 30 minuten
Schil de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dunne stukjes, je kunt hier eventueel ook een spiraalsnijder voor gebruiken. Zorg ervoor dat de stukjes dezelfde dikte hebben zodat ze tegelijk gaar zullen zijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de stukjes pompoen ongeveer 5 minuten. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen. Snijd de sjalot in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Voeg na 5 minuten een scheut water bij de pompoen en plaats de deksel op de pan. Zodra het water is verdampt kun je de deksel verwijderen en de spekjes enkele minuten meebakken.

Pompoen carbonara
Pompoen carbonara afmaken -- 20 minuten
Voeg de (diepvries) erwten, de sjalot en knoflook toe en bak deze nog enkele minuten mee. Schenk de room erbij en plaats de deksel terug op de pan. Laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Roer de helft van de grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de resterende grana padano en eventueel een salade, smakelijk!