Pompoen carbonara
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoen carbonara

Deze pompoen carbonara is perfect voor de herfst. Een heerlijk éénpansgerecht dat klaar is binnen 50 minuten. Met veel groenten, room, spekjes en kaas.

50 minuten
4 personen
Pompoen carbonara ingrediënten
Recept pompoen carbonara

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dunne stukjes, je kunt hier eventueel ook een spiraalsnijder voor gebruiken.

Zorg ervoor dat de stukjes dezelfde dikte hebben zodat ze tegelijk gaar zullen zijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de stukjes pompoen ongeveer 5 minuten.

Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen. Snijd de sjalot in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Voeg na 5 minuten een scheut water bij de pompoen en plaats de deksel op de pan.

Zodra het water is verdampt kun je de deksel verwijderen en de spekjes enkele minuten meebakken. 

Pompoen carbonara
Pompoen carbonara

Pompoen carbonara afmaken – 20 minuten

Voeg de (diepvries) erwten, de sjalot en knoflook toe en bak deze nog enkele minuten mee. Schenk de room erbij en plaats de deksel terug op de pan. Laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar geworden is.

Roer de helft van de grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de resterende grana padano en eventueel een salade, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
731.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.05 g
10.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
55.05 g
27.31 g
Eiwitten
29.13 g
Vezels
6.92 g
Natrium
1749.02 mg
Mineralen
Ijzer
3.86 mg
Calcium
485.45 mg
Magnesium
79.53 mg
Kalium
79.53 mg
Fosfor
539.81 mg
Koper
0.38 mg
Zink
2.45 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
12.52 µg
Vitamines
Vitamine C
63.75 mg
Vitamine D
0.68 mg
Vitamine A
125.36 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
0.63 mg
Vitamine B6
0.74 mg
Vitamine B12
1.28 µg
Foliumzuur
64.57 µg
Vitamine E
0.7 mg
Vitamine K
3.99 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoen carbonara"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.