Pompoen carbonara

(9)

Deze pompoen carbonara is perfect voor de herfst. Een heerlijk éénpansgerecht dat klaar is binnen 50 minuten. Met veel groenten, room, spekjes en kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-04-2022

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoen carbonara

Ingrediënten


  • 1 pompoen
  • 200 gram spekjes
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 200 gram (diepvries) erwten
  • 300 ml room
  • 100 gram grana padano
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Pompoen carbonara Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan met deksel
  • optioneel: spiraalsnijder
  • houten lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-carbonara


Voorbereiding -- 30 minuten

Schil de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dunne stukjes, je kunt hier eventueel ook een spiraalsnijder voor gebruiken.

Zorg ervoor dat de stukjes dezelfde dikte hebben zodat ze tegelijk gaar zullen zijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de stukjes pompoen ongeveer 5 minuten.

Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen. Snijd de sjalot in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Voeg na 5 minuten een scheut water bij de pompoen en plaats de deksel op de pan.

Zodra het water is verdampt kun je de deksel verwijderen en de spekjes enkele minuten meebakken. 

Pompoen carbonara
Pompoen carbonara

Pompoen carbonara afmaken -- 20 minuten

Voeg de (diepvries) erwten, de sjalot en knoflook toe en bak deze nog enkele minuten mee. Schenk de room erbij en plaats de deksel terug op de pan. Laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar geworden is.

Roer de helft van de grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de resterende grana padano en eventueel een salade, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-04-2022


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Pompoen carbonara

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.