Deze pompoen carbonara is perfect voor de herfst. Een heerlijk éénpansgerecht dat klaar is binnen 50 minuten. Met veel groenten, room, spekjes en kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dunne stukjes, je kunt hier eventueel ook een spiraalsnijder voor gebruiken.
Zorg ervoor dat de stukjes dezelfde dikte hebben zodat ze tegelijk gaar zullen zijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de stukjes pompoen ongeveer 5 minuten.
Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen. Snijd de sjalot in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Voeg na 5 minuten een scheut water bij de pompoen en plaats de deksel op de pan.
Zodra het water is verdampt kun je de deksel verwijderen en de spekjes enkele minuten meebakken.
Voeg de (diepvries) erwten, de sjalot en knoflook toe en bak deze nog enkele minuten mee. Schenk de room erbij en plaats de deksel terug op de pan. Laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar geworden is.
Roer de helft van de grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de resterende grana padano en eventueel een salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.