Plaattaart met ricotta en tomaat
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Plaattaart met ricotta en tomaat

Een plaattaart met ricotta en tomaat is makkelijk om te maken, met weinig ingrediënten en de plaattaart is snel klaar. Een ideale lunch!

30 minuten
4 personen
Plaattaart met ricotta en tomaat ingrediënten

Recept plaattaart met ricotta en tomaat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meng ricotta samen met pesto en breng op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel een klein beetje fijngesneden rode ui toevoegen.

Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft. Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Plaattaart met ricotta en tomaat
Plaattaart met ricotta en tomaat

Plaattaart met ricotta en tomaat afmaken – 20 minuten

Rol het bladerdeeg uit en vouw de randen naar binnen. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en verdeel hier dan de ricotta over.

Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven toe op de ricotta. Maak af met een handvol geraspte kaas en bak de plaattaart mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. Garneer met bieslook en serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Welke soort bladerdeeg kun je het beste gebruiken voor een plaattaart?

Je kunt in principe elk soort bladerdeeg gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een rol bladerdeeg, deze kan rond of rechthoekig zijn. Je kunt ook de vierkantjes uit de diepvries gebruiken, deze kun je gemakkelijk aan elkaar plakken met een klein beetje water.

Waar is ricotta van gemaakt?

Ricotta wordt gemaakt van melk. Hier wordt zuur en zout aan toegevoegd zodat de melk gaat schiften en het vocht onttrokken wordt aan de melk. Bekijk onze uitgebreidere uitleg over het maken van ricotta.

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
166.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.03 g
1.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.49 g
6.36 g
Eiwitten
7.42 g
Vezels
1.14 g
Natrium
571.65 mg
Mineralen
Ijzer
0.62 mg
Calcium
197.2 mg
Magnesium
16.88 mg
Kalium
16.88 mg
Fosfor
158.79 mg
Koper
0.21 mg
Zink
1.06 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.46 µg
Vitamines
Vitamine C
4.43 mg
Vitamine D
0.14 mg
Vitamine A
223.68 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0.35 µg
Foliumzuur
7.88 µg
Vitamine E
0.68 mg
Vitamine K
22.12 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Plaattaart met ricotta en tomaat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.