Ohmydish.nl


Plaattaart met ricotta en tomaat

Een plaattaart met ricotta en tomaat is makkelijk om te maken, met weinig ingrediënten en de plaattaart is snel klaar. Een ideale lunch!

30 minuten 4 personen Lunch
Plaattaart met ricotta en tomaat

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote plak bladerdeeg
  • ongeveer 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels pesto
  • peper en zout naar smaak
  • flinke handvol cherry tomaten
  • handvol geraspte kaas
  • optioneel: beetje rode ui
  • bieslook ter garnering
Plaattaart met ricotta en tomaat ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • lepel
  • vork

Bereiden


30 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/plaattaart-met-ricotta-en-tomaat


Voorbereiding – 10 minuten

Meng ricotta samen met pesto en breng op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel een klein beetje fijngesneden rode ui toevoegen.

Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft. Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Plaattaart met ricotta en tomaat
Plaattaart met ricotta en tomaat

Plaattaart met ricotta en tomaat afmaken – 20 minuten

Rol het bladerdeeg uit en vouw de randen naar binnen. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en verdeel hier dan de ricotta over.

Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven toe op de ricotta. Maak af met een handvol geraspte kaas en bak de plaattaart mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. Garneer met bieslook en serveer direct, eet smakelijk!

Plaattaart met ricotta en tomaat: veelgestelde vragen

Welke soort bladerdeeg kun je het beste gebruiken voor een plaattaart?

Je kunt in principe elk soort bladerdeeg gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een rol bladerdeeg, deze kan rond of rechthoekig zijn. Je kunt ook de vierkantjes uit de diepvries gebruiken, deze kun je gemakkelijk aan elkaar plakken met een klein beetje water.

Waar is ricotta van gemaakt?

Ricotta wordt gemaakt van melk. Hier wordt zuur en zout aan toegevoegd zodat de melk gaat schiften en het vocht onttrokken wordt aan de melk. Bekijk onze uitgebreidere uitleg over het maken van ricotta.

Wat vind jij van dit recept?
13 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Shish kebab
Volgend recept →
Tournedos met sugar snaps

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.