Een plaattaart met ricotta en tomaat is makkelijk om te maken, met weinig ingrediënten en de plaattaart is snel klaar. Een ideale lunch!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng ricotta samen met pesto en breng op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel een klein beetje fijngesneden rode ui toevoegen.
Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft. Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en vouw de randen naar binnen. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en verdeel hier dan de ricotta over.
Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven toe op de ricotta. Maak af met een handvol geraspte kaas en bak de plaattaart mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. Garneer met bieslook en serveer direct, eet smakelijk!
Welke soort bladerdeeg kun je het beste gebruiken voor een plaattaart?
Je kunt in principe elk soort bladerdeeg gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een rol bladerdeeg, deze kan rond of rechthoekig zijn. Je kunt ook de vierkantjes uit de diepvries gebruiken, deze kun je gemakkelijk aan elkaar plakken met een klein beetje water.
Waar is ricotta van gemaakt?
Ricotta wordt gemaakt van melk. Hier wordt zuur en zout aan toegevoegd zodat de melk gaat schiften en het vocht onttrokken wordt aan de melk. Bekijk onze uitgebreidere uitleg over het maken van ricotta.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.