Zelf ricotta maken is super lekker en ook nog eens makkelijk. Met maar 3 ingrediënten en weinig tijd.
Zelf ricotta maken is super lekker en ook nog eens makkelijk. Met maar 3 ingrediënten, namelijk;
Verwarm de melk en karnemelk in een middelgrote pan op matig vuur tot je een temperatuur bereikt van ongeveer 80 graden. Als je geen thermometer hebt, betekent dit net onder het kookpunt.
Blijf regelmatig roeren, je wil juist dat de melk gaat schiften. Als de melk begint te schiften, zet je het vuur uit en laat je het ongeveer 15 minuten staan.
Zet een fijne zeef met kaasdoek klaar in de wasbak, je kunt ook een schone theedoek gebruiken.
Roer een theelepel zout door de geschifte melk en giet de geschifte melk door de kaasdoek.
Zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld, je zult merken dat al het vocht is onttrokken.
Dat is geweldig, vind je ook niet? Want wat er overblijft, is de smaakvolle ricotta! Je kunt de zelfgemaakte ricotta in een afgesloten bak bewaren tot wel 5 dagen.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-ricotta-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.