Ohmydish.nl


Zelf ricotta maken

Zelf ricotta maken is super lekker en ook nog eens makkelijk. Met maar 3 ingrediënten en weinig tijd.

Zelf ricotta maken

Blog printen Bekijk reacties (0)


Zelf ricotta maken is super lekker en ook nog eens makkelijk. Met maar 3 ingrediënten, namelijk;

  • 1 liter volle melk
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel zout
Zelf ricotta maken
Zelf ricotta maken

Verwarm de melk en karnemelk in een middelgrote pan op matig vuur tot je een temperatuur bereikt van ongeveer 80 graden. Als je geen thermometer hebt, betekent dit net onder het kookpunt.

Zelf ricotta maken stap 1
Zelf ricotta maken stap 1

Blijf regelmatig roeren, je wil juist dat de melk gaat schiften. Als de melk begint te schiften, zet je het vuur uit en laat je het ongeveer 15 minuten staan. Zet een fijne zeef met kaasdoek klaar in de wasbak, je kunt ook een schone theedoek gebruiken.

Zelf ricotta maken stap 2
Zelf ricotta maken stap 2

Roer een theelepel zout door de geschifte melk en giet de geschifte melk door de kaasdoek. Zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld, je zult merken dat al het vocht is onttrokken.

Zelf ricotta maken stap 3
Zelf ricotta maken stap 3

Dat is geweldig, vind je ook niet? Want wat er overblijft, is de smaakvolle ricotta! Je kunt de zelfgemaakte ricotta in een afgesloten bak bewaren tot wel 5 dagen. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-ricotta-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



Volgend blog →
15 x asperge recepten

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.