Deze pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen is een echte aanrader. Heerlijk romig zonder toevoeging van room en extra lekker met kip.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zwarte paddestoelen staan ook wel bekend als black fungus of wolkenoorpaddenstoel. Je kunt uiteraard ook een andere soort (gedroogde) paddenstoel gebruiken.
Als je gedroogde paddenstoelen gebruikt kun je deze ruim vooraf weken in koud water. Als je een snellere versie wilt, kun je ze weken in warm of kokend water. Laat deze vervolgens uitlekken en snijd in dunne reepjes.
Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Pel ook de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de chili pepers, afhankelijk hoe pittig je de soep wilt, en snijd de pepers vervolgens fijn.
Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in dunne halve plakjes.
Verhit een scheut olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en chili peper enkele minuten. Bak dan de reepjes paddenstoelen en courgette plakjes nog even mee samen met nootmuskaat en citroengras.
Blus af met kippenbouillon en breng aan de kook. Plaats de kip in de soep en voeg ook de kokosmelk toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipfilets.
Gebruik 2 vorken om de kipfilets in stukjes te verdelen zodra deze gaar is. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de stukjes kip weer toe aan de soep. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.