Ohmydish.nl


Pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen

Deze pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen is een echte aanrader. Heerlijk romig zonder toevoeging van room en extra lekker met kip.

35 minuten 4 personen Lunch
Pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 ml kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1,5e kipfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 2 kleine chili pepers
  • ongeveer 100 gram gedroogde zwarte paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 1 kleine courgette
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen citroengras (sereh)
  • neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
Pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • grote pan
  • houten lepel
  • 2 vorken

Bereiden


35 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-kokossoep-met-zwarte-paddenstoelen


Voorbereiding -- 15 minuten

Zwarte paddestoelen staan ook wel bekend als black fungus of wolkenoorpaddenstoel.Je kunt uiteraard ook een andere soort (gedroogde) paddenstoel gebruiken

Als je gedroogde paddenstoelen gebruikt kun je deze ruim vooraf weken in koud water. Als je een snellere versie wilt, kun je ze weken in warm of kokend water. Laat deze vervolgens uitlekken en snijd in dunne reepjes.

Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Pel ook de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de chili pepers, afhankelijk hoe pittig je de soep wilt, en snijd de pepers vervolgens fijn. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in dunne halve plakjes.

Pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen Pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen

Pittige kokossoep met zwarte paddenstoelen afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheut olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en chili peper enkele minuten. Bak dan de reepjes paddenstoelen en courgette plakjes nog even mee samen met nootmuskaat en citroengras.

Blus af met kippenbouillon en breng aan de kook. Plaats de kip in de soep en voeg ook de kokosmelk toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipfilets. Gebruik 2 vorken om de kipfilets in stukjes te verdelen zodra deze gaar is.

Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de stukjes kip weer toe aan de soep. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kletskoppen
Volgend recept →
Tiramisu cheesecake

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.