Ohmydish.nl


Piadina met rauwe ham en mozzarella

Heerlijke lunch waarmee je je zo in Italië waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.

Piadina met rauwe ham en mozzarella
20 minuten 3 personen Lunch
Piadina met rauwe ham en mozzarella

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 Piadina platbroden (kant-en-klaar of maak ze zelf)
  • 2 mozzarella bollen
  • 6 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham)
  • 4 eetlepels groene pesto
  • Handvol snoeptomaatjes
  • Verse rucola
  • Olijfolie
  • Vers gemalen peper
Piadina met rauwe ham en mozzarella ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • (boter)mes
  • Slacentrifuge

Recept printen Bekijk reacties (3) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 3 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/piadina-met-rauwe-ham-en-mozzarella


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de verse rucola onder koud stromend water, droog de rucola vervolgens met behulp van een slacentrifuge.  Snijd de mozzarella in plakken, niet al te dik. Was de snoeptomaatjes en snijd deze in kwartjes (4 stukjes).

Piadina met rauwe ham en mozzarella voorbereiding Piadina met rauwe ham en mozzarella voorbereiding

De piadina met rauwe ham en mozzarella afmaken -- 10 minuten

Verhit de bakpan op middelhoog vuur. Plaats een piadina in de pan (zonder boter of olie!). Bak een minuut of 2 aan beide kanten aan. Stel het vuur nu in op de laagste stand. Voeg mozzarella plakjes in een rij toe aan 1 kant van de piadina (zie foto hierboven).  Verdeel dan 2 plakken rauwe ham, zoals parmaham, toe over de kaas. Voeg ook een handvol rucola en een aantal snoeptomaatjes toe.

Piadina met rauwe ham en mozzarella Piadina met rauwe ham en mozzarella

Besprenkel met een klein beetje olijfolie en voeg versgemalen peper toe. Besmeer de lege kant met wat groene pesto. Vouw nu de piadina dicht en bak nog een een minuutje mee, draai deze eventueel om voor een gelijkmatig resultaat. Herhaal de bovenstaande stappen voor de resterende 2 piadina's. Je kunt deze piadina serveren met een salade van rucola en snoeptomaatjes, je hoeft alleen maar een slasaus of vinaigrette naar keuze toe te voegen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Maaltijdsalade met krieltjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.