Heerlijke lunch waarmee je je zo in Italië waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-06-2020, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de verse rucola onder koud stromend water, droog de rucola vervolgens met behulp van een slacentrifuge.
Snijd de mozzarella in plakken, niet al te dik. Was de snoeptomaatjes en snijd deze in kwartjes (4 stukjes).
Verhit de bakpan op middelhoog vuur. Plaats een piadina in de pan (zonder boter of olie!). Bak een minuut of 2 aan beide kanten aan. Stel het vuur nu in op de laagste stand.
Voeg mozzarella plakjes in een rij toe aan 1 kant van de piadina (zie foto hierboven). Verdeel dan 2 plakken rauwe ham, zoals parmaham, toe over de kaas.
Voeg nu ook een handvol rucola en een aantal snoeptomaatjes toe.
Besprenkel met een klein beetje olijfolie en voeg versgemalen peper toe. Besmeer de lege kant met wat groene pesto. Vouw nu de piadina dicht en bak nog een een minuutje mee, draai deze eventueel om voor een gelijkmatig resultaat.
Herhaal de bovenstaande stappen voor de resterende 2 piadina's. Je kunt deze piadina serveren met een salade van rucola en snoeptomaatjes.
Je hoeft daarvoor alleen maar een slasaus of vinaigrette naar keuze toe te voegen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.