Piadina met rauwe ham en mozzarella
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Piadina met rauwe ham en mozzarella

Heerlijke lunch waarmee je je zo in Italië waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.

20 minuten
3 personen
Piadina met rauwe ham en mozzarella ingrediënten

Recept piadina met rauwe ham en mozzarella

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-06-2020, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de verse rucola onder koud stromend water, droog de rucola vervolgens met behulp van een slacentrifuge.

Snijd de mozzarella in plakken, niet al te dik. Was de snoeptomaatjes en snijd deze in kwartjes (4 stukjes). 

Piadina met rauwe ham en mozzarella voorbereiding
Piadina met rauwe ham en mozzarella voorbereiding

De piadina met rauwe ham en mozzarella afmaken – 10 minuten

Verhit de bakpan op middelhoog vuur. Plaats een piadina in de pan (zonder boter of olie!). Bak een minuut of 2 aan beide kanten aan. Stel het vuur nu in op de laagste stand.

Voeg mozzarella plakjes in een rij toe aan 1 kant van de piadina (zie foto hierboven).  Verdeel dan 2 plakken rauwe ham, zoals parmaham, toe over de kaas.

Voeg nu ook een handvol rucola en een aantal snoeptomaatjes toe. 

Piadina met rauwe ham en mozzarella
Piadina met rauwe ham en mozzarella

Besprenkel met een klein beetje olijfolie en voeg versgemalen peper toe. Besmeer de lege kant met wat groene pesto. Vouw nu de piadina dicht en bak nog een een minuutje mee, draai deze eventueel om voor een gelijkmatig resultaat.

Herhaal de bovenstaande stappen voor de resterende 2 piadina's. Je kunt deze piadina serveren met een salade van rucola en snoeptomaatjes.

Je hoeft daarvoor alleen maar een slasaus of vinaigrette naar keuze toe te voegen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
594.89 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.84 g
5.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.28 g
12.77 g
Eiwitten
34.84 g
Vezels
3.45 g
Natrium
1674.59 mg
Mineralen
Ijzer
3.83 mg
Calcium
453.8 mg
Magnesium
78.2 mg
Kalium
78.2 mg
Fosfor
444.52 mg
Koper
0.42 mg
Zink
4.22 mg
Jodium
0 µg
Selenium
8.75 µg
Vitamines
Vitamine C
9.65 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
277.15 mg
Vitamine B1
0.62 mg
Vitamine B2
0.72 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
1.5 µg
Foliumzuur
64.12 µg
Vitamine E
2.93 mg
Vitamine K
50.55 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
3 reacties op "Piadina met rauwe ham en mozzarella"
Betty den braven zegt op 15-06-2020
ben gek op piadina, maar zou ook graag recept van de piadina zelf hebben.
Ohmydish zegt op 15-06-2020
Hoi Betty, heerlijk zijn ze he! We gaan ermee aan de slag om ze eens zelf te maken, fijne dag :)
Ohmydish zegt op 13-09-2020
Hallo Betty, misschien had je het al gezien maar ik heb laatst de piadina voor je gemaakt: https://ohmydish.nl/recept/piadina-zelf-maken-italiaans-platbrood/ Fijne zondag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.