Piadina met rauwe ham en mozzarella

(8)

Heerlijke lunch waarmee je je zo in Italië waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-06-2020, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Lunch
Piadina met rauwe ham en mozzarella

Ingrediënten


  • 3 Piadina platbroden (kant-en-klaar of maak ze zelf)
  • 2 mozzarella bollen
  • 6 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham)
  • 4 eetlepels groene pesto
  • Handvol snoeptomaatjes
  • Verse rucola
  • Olijfolie
  • Vers gemalen peper

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • (boter)mes
  • Slacentrifuge

Piadina met rauwe ham en mozzarella Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/piadina-met-rauwe-ham-en-mozzarella


Voorbereiding – 10 minuten

Was de verse rucola onder koud stromend water, droog de rucola vervolgens met behulp van een slacentrifuge.

Snijd de mozzarella in plakken, niet al te dik. Was de snoeptomaatjes en snijd deze in kwartjes (4 stukjes). 

Piadina met rauwe ham en mozzarella voorbereiding
Piadina met rauwe ham en mozzarella voorbereiding

De piadina met rauwe ham en mozzarella afmaken – 10 minuten

Verhit de bakpan op middelhoog vuur. Plaats een piadina in de pan (zonder boter of olie!). Bak een minuut of 2 aan beide kanten aan. Stel het vuur nu in op de laagste stand.

Voeg mozzarella plakjes in een rij toe aan 1 kant van de piadina (zie foto hierboven).  Verdeel dan 2 plakken rauwe ham, zoals parmaham, toe over de kaas.

Voeg nu ook een handvol rucola en een aantal snoeptomaatjes toe. 

Piadina met rauwe ham en mozzarella
Piadina met rauwe ham en mozzarella

Besprenkel met een klein beetje olijfolie en voeg versgemalen peper toe. Besmeer de lege kant met wat groene pesto. Vouw nu de piadina dicht en bak nog een een minuutje mee, draai deze eventueel om voor een gelijkmatig resultaat.

Herhaal de bovenstaande stappen voor de resterende 2 piadina's. Je kunt deze piadina serveren met een salade van rucola en snoeptomaatjes.

Je hoeft daarvoor alleen maar een slasaus of vinaigrette naar keuze toe te voegen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-06-2020, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

3 reacties op Piadina met rauwe ham en mozzarella

Betty den braven plaatste op 15-06-2020 om 08:01:50
ben gek op piadina, maar zou ook graag recept van de piadina zelf hebben.
Ohmydish plaatste op 15-06-2020 om 09:28:41
Hoi Betty, heerlijk zijn ze he! We gaan ermee aan de slag om ze eens zelf te maken, fijne dag :)
Ohmydish plaatste op 13-09-2020 om 12:09:54
Hallo Betty, misschien had je het al gezien maar ik heb laatst de piadina voor je gemaakt: https://ohmydish.nl/recept/piadina-zelf-maken-italiaans-platbrood/ Fijne zondag!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.