Perziken zijn van nature al best zoet, dit je mag best stellen dat deze perzikmilkshake niet héél ongezond is! Klaar in 5 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt ervoor kiezen om het vel om de perziken te laten zitten. De smaak zal hetzelfde zijn, maar de milkshake zelf zal minder glad zijn en dat is zonde.
Mocht je een perzikmilkshake waar de perziken nog het vel hadden dan kun je deze vrijwel niet door een rietje drinken. Gebruik ter decoratie deze leuke roze rietjes in plaats van de standaard plastic rietjes.
Haal het vel van de perziken af met behulp van een keukenmesje, aardappelschilmesje of koksmes.
Snijd de perziken in grove stukken en voeg dan toe in de blender samen met 350 ml volle melk. Pureer totdat er een glad mengsel ontstaat.
Voeg dan het vanille ijs toe en pureer opnieuw tot een glad mengsel.
Perziken zijn al best zoet en afhankelijk van het vanille ijs hoeft het niet nodig te zijn om extra suiker toe te voegen.
Proef de milkshake en bepaal zelf of er meer suiker nodig is, voeg eventueel wat poedersuiker toe. Poedersuiker lost namelijk sneller en beter op dan normale suiker in koude dranken. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.