Deze perzik cheesecake is te maken zonder oven, ideaal voor de zomer als de perziken in het seizoen zijn. Heerlijk romig en een tikje zoet.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perzik-cheesecake
Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen.
Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem.
Schil 2 perziken en pureer deze met een blender of staafmixer tot je een gladde puree hebt. Je kunt deze eventueel ook zonder te schillen pureren en deze erna door een fijne zeef wrijven om de schilletjes te verwijderen. Als je de schilletjes niet erg vind, kun je deze ook in de puree laten.
Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de perzikpuree. Roer de witte chocolade door de warme perzikpuree tot deze is opgelost. Dat gaat het makkelijkste als je de witte chocoladereep eerst fijner hebt gehakt.
Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt.
Snijd een perzik in kleine stukjes en zet opzij. Klop de slagroom lobbig, oftewel tot yoghurt dikte. Roer de roomkaas samen met de slagroom en 3 eetlepels poedersuiker glad.
Roer het witte chocolade mengsel erdoor samen met de kleine stukjes perzik. Schenk dit op de koekjesbodem en zet in de koelkast tot de cheesecake mooi stijf is geworden.
Snijd de laatste perzik in dunne partjes en garneer hier de perzik cheesecake mee. Geniet ervan!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!