Perzik cheesecake
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Perzik cheesecake

Deze perzik cheesecake is te maken zonder oven, ideaal voor de zomer als de perziken in het seizoen zijn. Heerlijk romig en een tikje zoet.

45 minuten
12 personen
Perzik cheesecake ingrediënten

Recept perzik cheesecake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen. 

Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem. 

Schil 2 perziken en pureer deze met een blender of staafmixer tot je een gladde puree hebt. Je kunt deze eventueel ook zonder te schillen pureren en deze erna door een fijne zeef wrijven om de schilletjes te verwijderen. Als je de schilletjes niet erg vind, kun je deze ook in de puree laten. 

Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de perzikpuree. Roer de witte chocolade door de warme perzikpuree tot deze is opgelost. Dat gaat het makkelijkste als je de witte chocoladereep eerst fijner hebt gehakt. 

Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt. 

Perzik cheesecake
Perzik cheesecake

Perzik cheesecake afmaken – 15 minuten

Snijd een perzik in kleine stukjes en zet opzij. Klop de slagroom lobbig, oftewel tot yoghurt dikte. Roer de roomkaas samen met de slagroom en 3 eetlepels poedersuiker glad. 

Roer het witte chocolade mengsel erdoor samen met de kleine stukjes perzik. Schenk dit op de koekjesbodem en zet in de koelkast tot de cheesecake mooi stijf is geworden.

Snijd de laatste perzik in dunne partjes en garneer hier de perzik cheesecake mee. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
469.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.67 g
26.88 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.54 g
21.76 g
Eiwitten
8.88 g
Vezels
0.5 g
Natrium
254.75 mg
Mineralen
Ijzer
0.63 mg
Calcium
102.98 mg
Magnesium
18.26 mg
Kalium
18.26 mg
Fosfor
124.33 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.57 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
3.92 mg
Vitamine D
0.64 mg
Vitamine A
0.44 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.62 µg
Foliumzuur
10.5 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Perzik cheesecake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.