Ohmydish.nl


Perzik cheesecake

Deze perzik cheesecake is te maken zonder oven, ideaal voor de zomer als de perziken in het seizoen zijn. Heerlijk romig en een tikje zoet.

Perzik cheesecake
45 minuten 12 personen Taart en cake
Perzik cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram naturel roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 5 gelatine blaadjes
  • 4 rijpe perziken - ik gebruikte witte perzik
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 pak Maria koekjes (of andere droge koekjes)
  • 60 gram roomboter
Perzik cheesecake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • blender, keukenmachine of deegroller
  • kleine sauspan of magnetron
  • springvorm (24 cm)
  • siliconen kwast
  • snijplank & klein mesje
  • blender of staafmixer
  • optioneel: fijne zeef
  • middelgrote kom
  • kleine sauspan
  • garde
  • elektrische mixer of grote kom & garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perzik-cheesecake


Voorbereiding -- 30 minuten

Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen. 

Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem. 

Schil 2 perziken en pureer deze met een blender of staafmixer tot je een gladde puree hebt. Je kunt deze eventueel ook zonder te schillen pureren en deze erna door een fijne zeef wrijven om de schilletjes te verwijderen. Als je de schilletjes niet erg vind, kun je deze ook in de puree laten. 

Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de perzikpuree. Roer de witte chocolade door de warme perzikpuree tot deze is opgelost. Dat gaat het makkelijkste als je de witte chocoladereep eerst fijner hebt gehakt. 

Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt. 

Perzik cheesecake
Perzik cheesecake

Perzik cheesecake afmaken -- 15 minuten

Snijd een perzik in kleine stukjes en zet opzij. Klop de slagroom lobbig, oftewel tot yoghurt dikte. Roer de roomkaas samen met de slagroom en 3 eetlepels poedersuiker glad. 

Roer het witte chocolade mengsel erdoor samen met de kleine stukjes perzik. Schenk dit op de koekjesbodem en zet in de koelkast tot de cheesecake mooi stijf is geworden.

Snijd de laatste perzik in dunne partjes en garneer hier de perzik cheesecake mee. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.