Perzik cheesecake

(6)

Deze perzik cheesecake is te maken zonder oven, ideaal voor de zomer als de perziken in het seizoen zijn. Heerlijk romig en een tikje zoet.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Perzik cheesecake

Ingrediënten


  • 700 gram naturel roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 5 gelatine blaadjes
  • 4 rijpe perziken - ik gebruikte witte perzik
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 pak Maria koekjes (of andere droge koekjes)
  • 60 gram roomboter

Kookgerei nodig


  • blender, keukenmachine of deegroller
  • kleine sauspan of magnetron
  • springvorm (24 cm)
  • siliconen kwast
  • snijplank & klein mesje
  • blender of staafmixer
  • optioneel: fijne zeef
  • middelgrote kom
  • kleine sauspan
  • garde
  • elektrische mixer of grote kom & garde

Perzik cheesecake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perzik-cheesecake


Voorbereiding – 30 minuten

Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen. 

Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem. 

Schil 2 perziken en pureer deze met een blender of staafmixer tot je een gladde puree hebt. Je kunt deze eventueel ook zonder te schillen pureren en deze erna door een fijne zeef wrijven om de schilletjes te verwijderen. Als je de schilletjes niet erg vind, kun je deze ook in de puree laten. 

Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de perzikpuree. Roer de witte chocolade door de warme perzikpuree tot deze is opgelost. Dat gaat het makkelijkste als je de witte chocoladereep eerst fijner hebt gehakt. 

Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt. 

Perzik cheesecake
Perzik cheesecake

Perzik cheesecake afmaken – 15 minuten

Snijd een perzik in kleine stukjes en zet opzij. Klop de slagroom lobbig, oftewel tot yoghurt dikte. Roer de roomkaas samen met de slagroom en 3 eetlepels poedersuiker glad. 

Roer het witte chocolade mengsel erdoor samen met de kleine stukjes perzik. Schenk dit op de koekjesbodem en zet in de koelkast tot de cheesecake mooi stijf is geworden.

Snijd de laatste perzik in dunne partjes en garneer hier de perzik cheesecake mee. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Perzik cheesecake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.