Deze perzik cheesecake is te maken zonder oven, ideaal voor de zomer als de perziken in het seizoen zijn. Heerlijk romig en een tikje zoet.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-08-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen.
Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem.
Schil 2 perziken en pureer deze met een blender of staafmixer tot je een gladde puree hebt. Je kunt deze eventueel ook zonder te schillen pureren en deze erna door een fijne zeef wrijven om de schilletjes te verwijderen. Als je de schilletjes niet erg vind, kun je deze ook in de puree laten.
Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de perzikpuree. Roer de witte chocolade door de warme perzikpuree tot deze is opgelost. Dat gaat het makkelijkste als je de witte chocoladereep eerst fijner hebt gehakt.
Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt.
Snijd een perzik in kleine stukjes en zet opzij. Klop de slagroom lobbig, oftewel tot yoghurt dikte. Roer de roomkaas samen met de slagroom en 3 eetlepels poedersuiker glad.
Roer het witte chocolade mengsel erdoor samen met de kleine stukjes perzik. Schenk dit op de koekjesbodem en zet in de koelkast tot de cheesecake mooi stijf is geworden.
Snijd de laatste perzik in dunne partjes en garneer hier de perzik cheesecake mee. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.