Een pavlova is lekker om te maken en is eigenlijk een meringue met een zachte binnenkant. Deze pavlova met chocolade en kersen is heerlijk zoet.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-07-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg beetje bij beetje 300 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout en een eetlepel maizena toe.
Verdeel de eiwitten in 3 dunne cirkels op het bakpapier. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven. Je kunt ook één dikkere pavlova maken, verdubbel dan de baktijd.
Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant.
Maak ondertussen chocolade schaafsels van 100 gram pure chocolade door met een mes over een reep chocolade te gaan. Bewaar de chocoladeschaafsels ondertussen in de koelkast zodat ze niet zullen smelten.
Smelt 250 gram chocolade, dit kun je het beste au-bain-marie doen. Verwarm hiervoor een laag water in een kleine pan en plaats hier een passende kom op.
Breek de chocolade in stukken, plaats deze in de kom en laat de stoom van het kokende water de chocolade langzaam smelten. Laat de chocolade een klein beetje afkoelen, maar zorg dat deze nog vloeibaar is.
Klop de slagroom tot deze vrij stevig is. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen en roer snel tot een glad mengsel.
Haal de pavlova's voorzichtig van het bakpapier en plaats één pavlova op een groot bord of schaal. Verdeel hier ⅓e van de chocoladeroom over en verdeel een handvol kersen over de room.
Plaats een tweede pavlova bovenop en verdeel hier opnieuw chocoladeroom en kersen over. Plaats dan de derde pavlova bovenop en verdeel de rest van de chocoladeroom erover.
Maak af met de chocolade schaafsels, geniet ervan!
Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?
Een meringue is heerlijk knapperig van binnen, terwijl een pavlova nog vrij zacht is van binnen. Een pavlova krijgt een zachte binnenkant door het toevoegen van een beetje maizena.
Hoe lang kun je pavlova bewaren?
Een pavlova kun je tot wel 2 dagen bewaren, als je deze besmeerd hebt met room kun je deze het beste in de koelkast bewaren. Zonder room of fruit kun je de pavlova het beste afdekken en buiten de koelkast bewaren.
Hoe lang van tevoren kun je pavlova maken?
Een pavlova kun je een dag vooraf maken. Bekleed deze voor het beste resultaat vlak voor het serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.