Pavlova met chocolade en kersen
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pavlova met chocolade en kersen vegetarisch

Een pavlova is lekker om te maken en is eigenlijk een meringue met een zachte binnenkant. Deze pavlova met chocolade en kersen is heerlijk zoet.

1 uur 15 minuten
8 personen
Pavlova met chocolade en kersen ingrediënten

Recept pavlova met chocolade en kersen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-07-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier.

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg beetje bij beetje 300 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout en een eetlepel maizena toe.

Verdeel de eiwitten in 3 dunne cirkels op het bakpapier. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven. Je kunt ook één dikkere pavlova maken, verdubbel dan de baktijd.

Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant. 

Maak ondertussen chocolade schaafsels van 100 gram pure chocolade door met een mes over een reep chocolade te gaan. Bewaar de chocoladeschaafsels ondertussen in de koelkast zodat ze niet zullen smelten.

Pavlova met chocolade en kersen
Pavlova met chocolade en kersen

Pavlova met chocolade en kersen afmaken – 30 minuten

Smelt 250 gram chocolade, dit kun je het beste au-bain-marie doen. Verwarm hiervoor een laag water in een kleine pan en plaats hier een passende kom op. 

Breek de chocolade in stukken, plaats deze in de kom en laat de stoom van het kokende water de chocolade langzaam smelten. Laat de chocolade een klein beetje afkoelen, maar zorg dat deze nog vloeibaar is.

Klop de slagroom tot deze vrij stevig is. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen en roer snel tot een glad mengsel.

Haal de pavlova's voorzichtig van het bakpapier en plaats één pavlova op een groot bord of schaal. Verdeel hier ⅓e van de chocoladeroom over en verdeel een handvol kersen over de room.

Plaats een tweede pavlova bovenop en verdeel hier opnieuw chocoladeroom en kersen over. Plaats dan de derde pavlova bovenop en verdeel de rest van de chocoladeroom erover.

Maak af met de chocolade schaafsels, geniet ervan!

Tips!

Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?

Een meringue is heerlijk knapperig van binnen, terwijl een pavlova nog vrij zacht is van binnen. Een pavlova krijgt een zachte binnenkant door het toevoegen van een beetje maizena.

Hoe lang kun je pavlova bewaren?

Een pavlova kun je tot wel 2 dagen bewaren, als je deze besmeerd hebt met room kun je deze het beste in de koelkast bewaren. Zonder room of fruit kun je de pavlova het beste afdekken en buiten de koelkast bewaren.

Hoe lang van tevoren kun je pavlova maken?

Een pavlova kun je een dag vooraf maken. Bekleed deze voor het beste resultaat vlak voor het serveren.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
621.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.18 g
63.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.03 g
21.34 g
Eiwitten
7.06 g
Vezels
0.96 g
Natrium
131.65 mg
Mineralen
Ijzer
1.63 mg
Calcium
81.85 mg
Magnesium
57.26 mg
Kalium
57.26 mg
Fosfor
180.35 mg
Koper
0.12 mg
Zink
1.04 mg
Jodium
0 µg
Selenium
6 µg
Vitamines
Vitamine C
2.28 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
0.23 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0.16 µg
Foliumzuur
7.69 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pavlova met chocolade en kersen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.