In het voorjaar zijn ze er weer, verse tuinbonen! Die grote groene peul, wat moet je ermee en hoe krijg je de tuinbonen net zo smaakvol als in een restaurant?
Tuinbonen doppen
De groene peul is behoorlijk dik, hard en draderig, deze kun je dan ook niet eten. Verse tuinbonen genereren daardoor erg veel afval, maar wat er dan overblijft zijn ontzettend smaakvolle bonen die ook nog eens gezond zijn.

- Druk aan het uiteinde op de peul zodat deze op de naad open zal gaan
- Draai de peul om
- Ga met je duim langs de naad zodat deze volledig zal openen
- Verwijder de tuinbonen uit de peul


Tuinbonen dubbel doppen
Wat is dubbel doppen? Wanneer je een tuinboon uit de peul hebt gehaald, is deze licht groen tot grijzig van kleur. Dit komt omdat er een velletje over de bonen heen zit. Dit velletje kun je overigens gewoon eten, maar tuinbonen zonder vel zijn iets zoeter van smaak en prachtig groen van kleur.

- Plaats de tuinbonen zonder peul in kokend water
- Blancheer de tuinbonen ongeveer 4 minuten in het kokende water
- Plaats de tuinbonen in ijswater om het garingsproces te stoppen
- Maak met je nagel of met een klein mesje een opening aan de onderkant van de tuinbonen
- Druk de groene boontjes uit het velletje

Je kunt de tuinbonen nu opnieuw verwarmen in een beetje boter en simpel op smaak brengen met peper en zout. Je kunt de tuinbonen bijvoorbeeld ook koud serveren in een salade.
Bekijk hier alle informatie over tuinbonen inclusief de lekkerste tuinbonen recepten.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!