Hoe dop je tuinbonen
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe dop je tuinbonen

Tuinbonen kun je op 2 manieren eten: door ze simpelweg te doppen of door te dubbel doppel waardoor ze fel groen zullen zijn en een tikkeltje zoeter van smaak.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 17-05-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023

In het voorjaar zijn ze er weer, verse tuinbonen! Die grote groene peul, wat moet je ermee en hoe krijg je de tuinbonen net zo smaakvol als in een restaurant?

Tuinbonen doppen

De groene peul is behoorlijk dik, hard en draderig, deze kun je dan ook niet eten. Verse tuinbonen genereren daardoor erg veel afval, maar wat er dan overblijft zijn ontzettend smaakvolle bonen die ook nog eens gezond zijn.

Tuinbonen doppen
Tuinbonen doppen
  1. Druk aan het uiteinde op de peul zodat deze op de naad open zal gaan
  2. Draai de peul om
  3. Ga met je duim langs de naad zodat deze volledig zal openen
  4. Verwijder de tuinbonen uit de peul
Hoe dop je tuinbonen?
Hoe dop je tuinbonen?
Vers gedopte tuinbonen
Vers gedopte tuinbonen

Tuinbonen dubbel doppen

Wat is dubbel doppen? Wanneer je een tuinboon uit de peul hebt gehaald, is deze licht groen tot grijzig van kleur. Dit komt omdat er een velletje over de bonen heen zit. Dit velletje kun je overigens gewoon eten, maar tuinbonen zonder vel zijn iets zoeter van smaak en prachtig groen van kleur.

Gedopte tuinbonen
Gedopte tuinbonen
  1. Plaats de tuinbonen zonder peul in kokend water
  2. Blancheer de tuinbonen ongeveer 4 minuten in het kokende water
  3. Plaats de tuinbonen in ijswater om het garingsproces te stoppen
  4. Maak met je nagel of met een klein mesje een opening aan de onderkant van de tuinbonen
  5. Druk de groene boontjes uit het velletje
Tuinbonen dubbel doppen
Tuinbonen dubbel doppen

Je kunt de tuinbonen nu opnieuw verwarmen in een beetje boter en simpel op smaak brengen met peper en zout. Je kunt de tuinbonen bijvoorbeeld ook koud serveren in een salade

Bekijk hier alle informatie over tuinbonen inclusief de lekkerste tuinbonen recepten.

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe dop je tuinbonen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.