Ohmydish.nl


Pasta met makreel en zoete aardappel

Een pasta met makreel en zoete aardappel is een heerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd. Vol met groenten en ook boordevol smaak!

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta met makreel en zoete aardappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 350 gram pasta naar keuze (wij gebruikten penne)
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 gerookte makreel filets (met peper)
  • 1/4e bloemkool
  • 3 knoflooktenen
  • 1 sjalot
  • olie om mee te bakken
  • klontje boter
  • 100 gram champignons
  • peper en zout naar smaak
  • handvol (veld) sla
Pasta met makreel en zoete aardappel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • grote bakpan
  • staafmixer
  • oven
  • ovenschaal
  • vergiet

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-makreel-en-zoete-aardappel


Voorbereiding -- 30 minuten

Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes. Kook de zoete aardappelstukjes gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes.

Vul ondertussen een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze enkele minuten, tot de bloemkool beetgaar is. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Pel de knoflooktenen en het sjalotje en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier en snijd deze in kwarten.

Zodra de bloemkoolroosjes gaar zijn, haal deze dan uit het water met een schuimspaan. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de pasta al dente. Verwijder het vel en eventuele graten van de makreel en snijd de makreel in kleine schuine stukjes en leg deze op een ovenschaal.

Pasta met makreel en zoete aardappel Pasta met makreel en zoete aardappel

Pasta met makreel en zoete aardappel afmaken -- 10 minuten

Giet de zoete aardappel af en pureer deze met een staafmixer. Maak de puree smeuïger door er een beetje kookwater van de pasta aan toe te voegen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de stukjes makreel ongeveer 5 minuten in de oven.

Verhit olie en een klontje boter in de grote bakpan en bak de knoflook en sjalot kort aan. Voeg dan de champignons toe en bak nog enkele minuten mee. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de bakpan. Voeg dan ook de zoete aardappelpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en verdeel hier stukjes warme makreel over en maak af met veldsla. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Afrikaanse bobotie

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!