Een pasta met makreel en zoete aardappel is een heerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd. Vol met groenten en ook boordevol smaak!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-makreel-en-zoete-aardappel
Vul ondertussen een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze enkele minuten, tot de bloemkool beetgaar is. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Pel de knoflooktenen en het sjalotje en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier en snijd deze in kwarten.
Zodra de bloemkoolroosjes gaar zijn, haal deze dan uit het water met een schuimspaan. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de pasta al dente. Verwijder het vel en eventuele graten van de makreel en snijd de makreel in kleine schuine stukjes en leg deze op een ovenschaal.
Pasta met makreel en zoete aardappel
Verhit olie en een klontje boter in de grote bakpan en bak de knoflook en sjalot kort aan. Voeg dan de champignons toe en bak nog enkele minuten mee. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de bakpan. Voeg dan ook de zoete aardappelpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en verdeel hier stukjes warme makreel over en maak af met veldsla. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.