Pasta met kip, pesto en amandelen
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met kip, pesto en amandelen

Deze pasta met kip, pesto en amandelen is klaar binnen een half uurtje en is gemaakt in één pan. Erg makkelijk en nog zonder room gemaakt ook!

30 minuten
4 personen
Pasta met kip, pesto en amandelen ingrediënten
Recept pasta met kip, pesto en amandelen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukken, niet te groot. 

Pasta met kip, pesto en amandelen
Pasta met kip, pesto en amandelen

Pasta met kip, pesto en amandelen afmaken – 20 minuten

Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel kort in de droge pan. Haal het amandelschaafsel uit de pan en verhit dan olijfolie in dezelfde grote bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook.

Bak dan ook de kip enkele minuten mee voor je de penne pasta toe gaat voegen. Schenk de kippenbouillon erbij en plaats een deksel op de pan.

Zodra de pasta bijna gaar is, dit zal ongeveer 10 minuten duren, haal je de deksel van de pan zodat de overtollige bouillon kan verdampen.

Als je cherry tomaatjes hebt, voeg je deze nu toe. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper en zout. Maak af met geraspte kaas en amandelschaafsel, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
494 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.88 g
5.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.04 g
5.56 g
Eiwitten
39.15 g
Vezels
4.73 g
Natrium
1203.38 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
209.52 mg
Magnesium
100.16 mg
Kalium
100.16 mg
Fosfor
565.04 mg
Koper
0.35 mg
Zink
2.95 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.97 µg
Vitamines
Vitamine C
5.88 mg
Vitamine D
0.14 mg
Vitamine A
218.27 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
0.48 µg
Foliumzuur
19.89 µg
Vitamine E
2.43 mg
Vitamine K
40.19 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met kip, pesto en amandelen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.