Deze pasta met gekarameliseerde bloemkool staat binnen een half uur op tafel. Maak deze heerlijke pasta zonder spekjes voor een vegetarische versie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te klein maar ook niet te groot. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Kook de pasta gaar in de grote pan en verhit ondertussen een flinke klont boter in een grote bakpan. Bak de bloemkool roosjes op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten lang. Je zult merken dat de bloemkool gaat karameliseren en zachter zal worden.
Bak de spekjes nog 5 minuten mee en giet de pasta af zodra deze gaar is. Bak dan ook de fijngesneden sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.
Roer de pasta door de bloemkool en breng op smaak met peper en zout, wees voorzichtig met het zout want de spekjes en kaas zijn ook al zout.
Serveer de pasta met bloemkool met (grof) geraspte kaas en tijm (zonder steeltjes). Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.