Pasta met gekarameliseerde bloemkool

(8)

Deze pasta met gekarameliseerde bloemkool staat binnen een half uur op tafel. Maak deze heerlijke pasta zonder spekjes voor een vegetarische versie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met gekarameliseerde bloemkool

Ingrediënten


  • 1 bloemkool
  • ongeveer 60 gram roomboter
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • flinke hand (grof) geraspte parmezaanse kaas
  • 500 gram fusili pasta
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
Pasta met gekarameliseerde bloemkool Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • grote bakpan
  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • houten lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-gekarameliseerde-bloemkool


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te klein maar ook niet te groot. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Pasta met gekarameliseerde bloemkool
Pasta met gekarameliseerde bloemkool

Pasta met gekarameliseerde bloemkool afmaken – 20 minuten

Kook de pasta gaar in de grote pan en verhit ondertussen een flinke klont boter in een grote bakpan. Bak de bloemkool roosjes op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten lang. Je zult merken dat de bloemkool gaat karameliseren en zachter zal worden.

Bak de spekjes nog 5 minuten mee en giet de pasta af zodra deze gaar is. Bak dan ook de fijngesneden sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.

Roer de pasta door de bloemkool en breng op smaak met peper en zout, wees voorzichtig met het zout want de spekjes en kaas zijn ook al zout.

Serveer de pasta met bloemkool met (grof) geraspte kaas en tijm (zonder steeltjes). Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Pasta met gekarameliseerde bloemkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.