Pasta met gekarameliseerde bloemkool
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met gekarameliseerde bloemkool

Deze pasta met gekarameliseerde bloemkool staat binnen een half uur op tafel. Maak deze heerlijke pasta zonder spekjes voor een vegetarische versie.

30 minuten
4 personen
Pasta met gekarameliseerde bloemkool ingrediënten
Recept pasta met gekarameliseerde bloemkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te klein maar ook niet te groot. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Pasta met gekarameliseerde bloemkool
Pasta met gekarameliseerde bloemkool

Pasta met gekarameliseerde bloemkool afmaken – 20 minuten

Kook de pasta gaar in de grote pan en verhit ondertussen een flinke klont boter in een grote bakpan. Bak de bloemkool roosjes op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten lang. Je zult merken dat de bloemkool gaat karameliseren en zachter zal worden.

Bak de spekjes nog 5 minuten mee en giet de pasta af zodra deze gaar is. Bak dan ook de fijngesneden sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.

Roer de pasta door de bloemkool en breng op smaak met peper en zout, wees voorzichtig met het zout want de spekjes en kaas zijn ook al zout.

Serveer de pasta met bloemkool met (grof) geraspte kaas en tijm (zonder steeltjes). Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
923.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
93.04 g
10 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
39.79 g
18.76 g
Eiwitten
39.07 g
Vezels
9.53 g
Natrium
1510.16 mg
Mineralen
Ijzer
4.41 mg
Calcium
224.9 mg
Magnesium
115.48 mg
Kalium
115.48 mg
Fosfor
533.14 mg
Koper
0.39 mg
Zink
4.13 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
7.52 µg
Vitamines
Vitamine C
165.4 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
28.71 mg
Vitamine B1
0.48 mg
Vitamine B2
0.49 mg
Vitamine B6
0.76 mg
Vitamine B12
1 µg
Foliumzuur
106.57 µg
Vitamine E
0.58 mg
Vitamine K
3.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met gekarameliseerde bloemkool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.