Mont blanc
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mont blanc

Dit klassieke Franse dessert heb ik in een nog makkelijker jasje gestoken. Deze mont blanc, oftewel witte berg, is een meringue met room en zoete kastanje.

2 uur 30 minuten
12 personen
Recept mont blanc
Mont blanc ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-12-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
2 uur 10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
2 uur 30 minuten

Voorbereiding – 2 uur + 10 minuten

Het is belangrijk dat de elektrische mixer schoon en vet-vrij is. Ontvet de kom door een klein beetje citroensap op keukenpapier te doen en de kom met het keukenpapier schoon te maken.

De reden dat het ontvetten belangrijk is komt doordat de eiwitten niet goed geklopt kunnen worden in een vettige kom. Doe de 2 eiwitten in de kom en meng op matige snelheid.

Het eiwit is stijf genoeg als je de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt. Stel de keukenmachine nu in op de hoogste stand en giet er geleidelijk de suiker bij.

Voeg dan ook de maizena en azijn toe. Meng 6 - 7 minuten lang op de hoogste stand. Zet dan de keukenmachine uit. Wrijf wat van het mengsel tussen je duim en wijsvinger.

Het mengsel is klaar als het zijdezacht aanvoelt en enigszins glanzend eruit ziet. Verhit de oven tot een temperatuur van 110 graden Celsius.

Doe het mengsel in de spuitzak en spuit rondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de meringues een uur lang in de oven, zet de ovendeur dan op een kleine kier en laat de meringues zo nog een uur verder uitdrogen. 

Het maken van het Mont blanc dessert
Het maken van het Mont blanc dessert

Mont blanc afmaken – 20 minuten

Klop 200 ml van de slagroom samen met poedersuiker en vanille extract tot deze stijf is. Schep deze dan in een spuitzak en klop dan de resterende 50 ml tot deze stijf is geworden.

Roer hier de zoete kastanjepuree doorheen en schep ook dit in een spuitzak. 

Mont blanc
Mont blanc

Als je de gebakjes niet meteen gaat serveren kun je deze het beste pas later opbouwen, omdat de meringue anders zacht zal worden. Bewaar de meringues dan ondertussen in een goed afgesloten bak.

Spuit een laag vanille-room op de meringue, je kunt dit eventueel een beetje gladder smeren met een lepel, en maak dit dan af met kastanjepuree.

Knip daarvoor een klein puntje van de spuitzak af en maak zo rondjes bovenop de slagroom zodat het eruit ziet als een berg (mont in het Frans).

Strooi hier vlak voor het serveren een beetje poedersuiker overheen zodat het eruit ziet alsof de toppen zijn besneeuwd (blanc). Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mont blanc"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.