Deze mirabellentaart bestaat uit een standaard taartbodem belegd met een romige laag en vers fruit. De mirabellen kunnen ook vervangen worden door kersen of pruimen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-08-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-08-2024
Maak eerst het deeg voor de taartbodem en bekleed hiermee de taartvorm. Je kunt hiervoor ook kant-en-klaar deeg gebruiken. Was de mirabellen en verwijder de steeltjes.
Verwijder de pitten, dit kun je het beste doen met een kersenontpitter. Als je deze niet hebt kun je de pitten ook verwijderen met een klein mesje, dit duurt wel een stuk langer.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng een ei samen met room, vanille extract, suiker en bloem tot een glad mengsel. Giet dit mengsel op de bodem van de taart en verdeel er dan de ontpitte mirabellen over.
Afhankelijk van de zoetheid van de mirabellen, kun je deze nog bestrooien met een beetje extra suiker. Bak de taart in ongeveer 30 minuten, de taart is klaar als het deeg mooi bruin is geworden en het roommengsel gestold is.
De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Als je mirabellen erg rijp zijn, zullen ze ook meer vocht afgeven dan minder rijpe mirabellen.
Soms kunnen mirabellen wel eens zurig zijn, als dit het geval is bestrooi de taart dan met een beetje extra poedersuiker voor het serveren. Geniet ervan!
Wat is het verschil tussen rode en gele mirabellen?
De kleur van de mirabellen geeft aan welke soort deze zijn, er zijn verschillende soorten mirabellen die naast van kleur ook qua formaat kunnen verschillen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.