Mirabellentaart

(10)

Deze mirabellentaart bestaat uit een standaard taartbodem belegd met een romige laag en vers fruit. De mirabellen kunnen ook vervangen worden door kersen of pruimen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Mirabellentaart

Ingrediënten


  • 1 recept voor basis taartbodem
  • 1 kg mirabellen (rood of geel, of een combinatie ervan)
  • 50 ml room
  • 25 gram bloem
  • 50 gram suiker + extra
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
Mirabellentaart Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • taartvorm
  • deegroller
  • kersen ontpitter
  • oven
  • middelgrote kom
  • garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mirabellentaart


Voorbereiding – 20 minuten

Maak eerst het deeg voor de taartbodem en bekleed hiermee de taartvorm. Je kunt hiervoor ook kant-en-klaar deeg gebruiken. Was de mirabellen en verwijder de steeltjes.

Verwijder de pitten, dit kun je het beste doen met een kersenontpitter. Als je deze niet hebt kun je de pitten ook verwijderen met een klein mesje, dit duurt wel een stuk langer.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Mirabellentaart
Mirabellentaart

Mirabellentaart afmaken – 40 minuten

Meng een ei samen met room, vanille extract, suiker en bloem tot een glad mengsel. Giet dit mengsel op de bodem van de taart en verdeel er dan de ontpitte mirabellen over.

Afhankelijk van de zoetheid van de mirabellen, kun je deze nog bestrooien met een beetje extra suiker. Bak de taart in ongeveer 30 minuten, de taart is klaar als het deeg mooi bruin is geworden en het roommengsel gestold is.

De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Als je mirabellen erg rijp zijn, zullen ze ook meer vocht afgeven dan minder rijpe mirabellen.

Soms kunnen mirabellen wel eens zurig zijn, als dit het geval is bestrooi de taart dan met een beetje extra poedersuiker voor het serveren. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Mirabellentaart: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen rode en gele mirabellen?

De kleur van de mirabellen geeft aan welke soort deze zijn, er zijn verschillende soorten mirabellen die naast van kleur ook qua formaat kunnen verschillen.

0 reacties op Mirabellentaart

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.