Alles moet oranje zijn op Koningsdag, zelfs deze mini sinaasappeltaartjes. Leuk om te maken, klaar in 40 minuten. Recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet.
Voeg dan 1 eierdooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix totdat er het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in.
Laat een uur lang rusten in de koelkast. Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden celsius. Vet de kleine taartvormpjes in met boter. Verdeel wat bloem over je werkblad en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen.
Snijd ronde vormen uit het deeg en plaats deze in de taartvormpjes. Druk goed aan en prik met een vorm een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.
Snijd bakpapier klein genoeg zodat deze in elk taartvormpje past. Leg het bakpapier op het deeg in de taartvormpjes en voeg blindbak bonen toe op de bovenkant van elk taartje.
Bak de taart bodems 20 minuten lang in de oven, of totdat de bodem een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Haal de taart bodems uit de oven en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder dan pas de blindbak bonen en het bakpapier.
Klop de room mooi stevig in de mixer, voeg de gecondenseerde melk samen met de zest van 1 sinaasappel toe. Zorg ervoor dat de ingrediënten goed gemengd zijn.
Plaats de opgeklopte room in de koelkast, totdat de taartbodems afgekoeld zijn. Gebruik een scherp mesje om zoveel van de sinaasappelschil en wit te verwijderen.
Snijd dan partjes uit de sinaasappel, probeer zo dicht mogelijk tegen het membraam te snijden om mooie partjes te krijgen.
Verdeel de opgeklopte room over de taartbodems en decoreer met 4 sinaasappel partjes. Garneer met munt blaadjes, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.