Mini sinaasappeltaartjes

(6)

Alles moet oranje zijn op Koningsdag, zelfs deze mini sinaasappeltaartjes. Leuk om te maken, klaar in 40 minuten. Recept voor 6 personen.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake
Mini sinaasappeltaartjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem + wat extra
  • 80 gram suiker
  • Snufje zout
  • 100 gram boter
  • 1 ei dooier
  • 2 eetlepels koud water
  • 200 ml room
  • 150 ml gecondenseerde melk
  • 2 sinaasappels (zeste + partjes)
  • munt blaadjes ter garnering
Mini sinaasappeltaartjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Mixer met garde en menghaak opzetstukken
  • Plastic huishoudfolie
  • 6 kleine taartvormpjes (pannetjes)
  • Deegroller
  • Vork
  • Bakpapier
  • Blindbak bonen
  • Silicone spatel
  • Snijplank en koksmes
  • Kleine kom
  • Zester of fijne rasp
  • Oven

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-sinaasappeltaartjes


Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet.

Voeg dan 1 eierdooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix totdat er het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in.

Laat een uur lang rusten in de koelkast. Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden celsius. Vet de kleine taart pannetjes in met boter. Verdeel wat bloem over je werkblad en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen.

Snijd ronde vormen uit het deeg en plaats deze in de taart pannetjes. Druk goed aan en prik met een vorm een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.

Snijd bakpapier klein genoeg zodat deze in elk taartpannetje past. Leg het bakpapier op het deeg in de taartpannetjes en voeg blindbak bonen toe op de bovenkant van elk taartje.

Bak de taart bodems 20 minuten lang in de oven, of totdat de bodem een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Haal de taart bodems uit de oven en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder dan pas de blindbak bonen en het bakpapier. 

Mini sinaasappeltaartjes
Mini sinaasappeltaartjes

Afmaken van de mini sinaasappeltaartjes – 10 minuten

Klop de room mooi stevig in de mixer, vouw dan gecondenseerde melk in de slagroom samen met de zest van 1 sinaasappel. Zorg ervoor dat de ingrediënten goed samengevoegd zijn.

Plaats de opgeklopte room in de koelkast, totdat de taartbodems afgekoeld zijn. Gebruik een scherp mesje om zoveel van de sinaasappelschil en wit te verwijderen.

Snijd dan partjes uit de sinaasappel, probeer zo dicht mogelijk tegen het membraam te snijden om mooie partjes te krijgen.

Verdeel de opgeklopte room over de taartbodems en decoreer met 4 sinaasappel partjes. Garneer met wat munt blaadjes, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.