Een meiknol puree is een heerlijke aardappelpuree met extra groenten, makkelijk om te maken. Heerlijk zacht, smeuïg en vol van smaak. Het ideale bijgerecht tijdens de feestdagen. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/meiknol-puree
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en meiknollen en snijd deze in grove stukken. Pel de ui en snijd deze fijn.
Kook de aardappel en meiknol samen met de fijngesneden ui gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Was indien nodig ondertussen de rucola en verwijder overtollig water met een centrifuge.
Giet de aardappel, meiknol en ui af en gebruik een pureeknijper of wrijf door een fijne zeef om een gladde puree te maken.
Roer een klontje boter samen met een eidooier door de puree en breng op smaak met zwarte peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Indien nodig kun je nog een scheutje melk toevoegen, afhankelijk hoe smeuïg je de puree wilt.
Roer een handvol rucola door de puree en serveer direct, eet smakelijk!
Wat zijn meiknollen?
Meiknollen worden ook wel meiknolletjes, meiraap, knolraap of navets genoemd. Het is een kleine knol die paars/roze/wit of geel kan zijn.
De smaak van een meiknol verschilt of je deze rauw of gekookt eet. Rauw laat deze denken aan een radijsje, gekookt zal de meiknol zacht en een tikkeltje zoet worden.
Kan ik de rucola weglaten?
Voor een gladde puree kun je de rucola eventueel weglaten.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.