Meiknol puree
😍 2Geweldig
😋 1Lekker
😲 1Verrassend
😕 2Matig

Meiknol puree vegetarisch

Een meiknol puree is een heerlijke aardappelpuree met extra groenten, makkelijk om te maken. Heerlijk zacht, smeuïg en vol van smaak. Het ideale bijgerecht tijdens de feestdagen.

40 minuten
4 personen
Meiknol puree ingrediënten

Recept meiknol puree

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 13-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en meiknollen en snijd deze in grove stukken. Pel de ui en snijd deze fijn.

Kook de aardappel en meiknol samen met de fijngesneden ui gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Was indien nodig ondertussen de rucola en verwijder overtollig water met een centrifuge.

Meiknol puree
Meiknol puree

De meiknol puree afmaken – 10 minuten

Giet de aardappel, meiknol en ui af en gebruik een pureeknijper of wrijf door een fijne zeef om een gladde puree te maken.

Roer een klontje boter samen met een eidooier door de puree en breng op smaak met zwarte peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Indien nodig kun je nog een scheutje melk toevoegen, afhankelijk hoe smeuïg je de puree wilt. 

Roer een handvol rucola door de puree en serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn meiknollen?

Meiknollen worden ook wel meiknolletjes, meiraap, knolraap of navets genoemd. Het is een kleine knol die paars/roze/wit of geel kan zijn.

De smaak van een meiknol verschilt of je deze rauw of gekookt eet. Rauw laat deze denken aan een radijsje, gekookt zal de meiknol zacht en een tikkeltje zoet worden.

Kan ik de rucola weglaten?

Voor een gladde puree kun je de rucola eventueel weglaten.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
2
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
251.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.49 g
7.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.88 g
2.31 g
Eiwitten
6.72 g
Vezels
8.61 g
Natrium
441.07 mg
Mineralen
Ijzer
2.19 mg
Calcium
89.56 mg
Magnesium
55.77 mg
Kalium
55.77 mg
Fosfor
184.56 mg
Koper
0.28 mg
Zink
1.33 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
3.65 µg
Vitamines
Vitamine C
46.64 mg
Vitamine D
0.29 mg
Vitamine A
0.08 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.78 mg
Vitamine B12
0.13 µg
Foliumzuur
51.6 µg
Vitamine E
0.46 mg
Vitamine K
3.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Meiknol puree"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.