Een meiknol puree is een heerlijke aardappelpuree met extra groenten, makkelijk om te maken. Heerlijk zacht, smeuïg en vol van smaak. Het ideale bijgerecht tijdens de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-11-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en meiknollen en snijd deze in grove stukken. Pel de ui en snijd deze fijn.
Kook de aardappel en meiknol samen met de fijngesneden ui gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Was indien nodig ondertussen de rucola en verwijder overtollig water met een centrifuge.
Giet de aardappel, meiknol en ui af en gebruik een pureeknijper of wrijf door een fijne zeef om een gladde puree te maken.
Roer een klontje boter samen met een eidooier door de puree en breng op smaak met zwarte peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Indien nodig kun je nog een scheutje melk toevoegen, afhankelijk hoe smeuïg je de puree wilt.
Roer een handvol rucola door de puree en serveer direct, eet smakelijk!
Wat zijn meiknollen?
Meiknollen worden ook wel meiknolletjes, meiraap, knolraap of navets genoemd. Het is een kleine knol die paars/roze/wit of geel kan zijn.
De smaak van een meiknol verschilt of je deze rauw of gekookt eet. Rauw laat deze denken aan een radijsje, gekookt zal de meiknol zacht en een tikkeltje zoet worden.
Kan ik de rucola weglaten?
Voor een gladde puree kun je de rucola eventueel weglaten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.