Massaman curry

(1)

Een smaakvolle en heerlijk geurende curry die een glimlach op je gezicht zal laten verschijnen! Massaman curry is een milde curry met geroosterde pinda's.

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Massaman curry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram bieflappen (of stoof vlees, let er wel op dat er niet teveel vet aan zit)
  • 3 eetlepels massaman curry pasta (milde curry)
  • 400 ml kokosroom
  • 1 rode peper
  • 1 kaneelstok
  • 2 eetlepels honing
  • 1 grote ui
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 3 kafir limoen blaadjes (te koop bij de toko)
  • ongeveer 100 gram ongezouten pinda's
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: witte rijst of brood om erbij te serveren
  • optioneel: peterselie ter garnering
Massaman curry Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • braadpan of andere pan met dikke bodem en deksel
  • spatel
  • kleine bakpan

Bereiding


Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/massaman-curry


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Snijd ook de bieflappen in stukken.

Een massaman curry is in principe mild, maar je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruikt en snijd deze vervolgens fijn.

Massaman curry
Massaman curry

Massaman curry afmaken – 2 uur

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de biefstukken een paar minuten, tot ze mooi bruin kleuren. Voeg de ui, aardappelstukken, rode peper en milde curry pasta toe en bak nog enkele minuten langer. 

Schenk de kokosroom erbij, voeg de kaneelstok en limoenbladeren toe en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de curry ongeveer 2 uur sudderen.

Rooster ondertussen de pinda's in een droge bakpan en hak de helft grof. Voeg deze na een uur sudderen toe aan de curry. Verwijder de limoenbladeren en kaneelstok.

Breng de curry op smaak met honing, peper en zout. Serveer met witte rijst of brood en maak de curry af met de rest van de geroosterde pinda's.

Je kunt het ook nog garneren met peterselie mocht je dit willen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.