Ohmydish.nl


Massaman curry

Een smaakvolle en heerlijk geurende curry die een glimlach op je gezicht zal laten verschijnen! Massaman curry is een milde curry met geroosterde pinda's.

Massaman curry
2 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Massaman curry

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram bieflappen (of stoof vlees, let er wel op dat er niet teveel vet aan zit)
  • 3 eetlepels massaman curry pasta (milde curry)
  • 400 ml kokosroom
  • 1 rode peper
  • 1 kaneelstok
  • 2 eetlepels honing
  • 1 grote ui
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 3 kafir limoen blaadjes (te koop bij de toko)
  • ongeveer 100 gram ongezouten pinda's
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: witte rijst of brood om erbij te serveren
  • optioneel: peterselie ter garnering
Massaman curry ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • braadpan of andere pan met dikke bodem en deksel
  • spatel
  • kleine bakpan

Bereiden


2 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/massaman-curry


Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Snijd ook de bieflappen in stukken. Een massaman curry is in principe mild, maar je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruikt en snijd deze vervolgens fijn.

Massaman curry afmaken --Ā 2 uur

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de biefstukken een paar minuten, tot ze mooi bruin kleuren. Voeg de ui, aardappelstukken, rode peper en milde curry pasta toe en bak nog enkele minuten langer. Schenk de kokosroom erbij, voeg de kaneelstok en limoenbladeren toe en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de curry ongeveer 2 uur sudderen.

Rooster ondertussen de pinda's in een droge bakpan en hak de helft grof. Voeg deze na een uur sudderen toe aan de curry.

Verwijder de limoenbladeren en kaneelstok. Breng de curry op smaak met honing, peper en zout. Serveer met witte rijst of brood en maak de curry af met de rest van de geroosterde pinda's. Je kunt het ook nog garneren met peterselie mocht je dit willen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.