Dit mascarpone toetje met aardbeien is een echt zomertoetje. Heerlijk met frambozen en eventueel kersen, niet alleen mooi maar ook nog eens makkelijk om te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-08-2024
Je kunt kant-en-klaar aardbeiensaus of aardbeienjam gebruiken of maak deze gemakkelijk zelf.
Maak de aardbeien schoon en plaats 100 gram in een klein sauspannetje als je de saus zelf wilt maken. Snijd de resterende aardbeien in stukjes.
Voeg 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels suiker toe aan het sauspannetje en kook de aardbeien enkele minuten tot ze volledig zacht zijn. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde aardbeiensaus.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer yoghurt-dikte. Roer er dan de mascarpone door tot een glad mengsel. Klop niet te lang, want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.
Breng de luchtige mascarpone op smaak met ongeveer 6 eetlepels aardbeiensaus of eventueel aardbeienjam.
Maak laagjes in 4 glaasjes van het mascarpone mengsel, aardbeien en framboosjes en dan nogmaals mascarpone. Verkruimel er een speculoos of bastogne koekje over en garneer eventueel met cocktail kersen. Geniet ervan!
Welke koekjes zijn het lekkerste met aardbeien?
Aardbeien combineren met veel andere smaken, speculoos koekjes of bastogne koekjes zijn echter het lekkerste in combinatie met de romige mascarpone.
Kan ik de frambozen weglaten?
Je kunt eventueel iets meer aardbeien gebruiken en de frambozen volledig weglaten.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
31.25 | gram | mascarpone | melk | 127.50 | 1.31 g | 1.31 g | 13.13 g | 9.16 g | 1.56 g | - | 12.50 mg | 0.03 mg | 59.38 mg | 3.75 mg | 46.88 mg | 28.13 mg | - | 0.38 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
50 | ml | slagroom | melk | 168.50 | 1.40 g | 1.40 g | 18.00 g | 10.00 g | 1.00 g | - | 17.50 mg | - | 37.50 mg | 5.00 mg | 47.50 mg | 30.00 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | - | - | 0.50 mg | 0.45 mg | 0.18 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.10 µg | 1.50 µg | - | - | - |
1.5 | eetlepel | aardbeiensaus of aardbeienjam | 10.53 | 2.55 g | 2.07 g | 0.02 g | - | 0.06 g | 0.21 g | 0.20 mg | 0.08 mg | 1.95 mg | 1.37 mg | 28.67 mg | 1.76 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | - | 9.17 mg | - | 0.98 mg | - | - | 0.02 mg | - | 1.76 µg | 0.06 mg | 0.43 µg | - | |
2 | kersen | 5.40 | 1.20 g | 1.15 g | 0.01 g | - | 0.05 g | 0.15 g | - | 0.04 mg | 1.00 mg | 1.00 mg | 24.00 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | 0.40 µg | - | - | - | ||
0.25 | bakje | aardbeien | 36.00 | 6.50 g | 5.40 g | 0.40 g | - | 0.80 g | 2.00 g | 2.00 mg | 0.90 mg | 25.00 mg | 15.00 mg | 150.00 mg | 30.00 mg | 0.12 mg | 0.12 mg | - | 0.40 µg | 64.00 mg | - | - | 0.03 mg | 0.05 mg | 0.06 mg | - | 65.00 µg | 0.30 mg | 2.20 µg | - | |
0.25 | handvol | frambozen | 7.20 | 1.13 g | 0.78 g | 0.08 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.63 g | - | 0.15 mg | 6.00 mg | 3.75 mg | 25.50 mg | 6.00 mg | 0.02 mg | - | - | - | 3.75 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 3.75 µg | 0.08 mg | - | - | |
1 | speculoos koekjes | gluten, soja | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
355.13 | 14.09 g | 12.11 g | 31.63 g | 19.17 g | 3.65 g | 2.99 g | 32.20 mg | 1.20 mg | 130.83 mg | 29.87 mg | 322.54 mg | 98.88 mg | 0.18 mg | 0.62 mg | - | 0.40 µg | 77.92 mg | 0.45 mg | 1.15 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | 0.11 mg | 0.10 µg | 72.41 µg | 0.43 mg | 2.63 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!