Deze makkelijke pittige kip is klaar in 15 minuten en heeft geweldige smaken. Perfect voor een drukke dag. Serveer met rijst, kroepoek en komkommersalade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn als mogelijk is, of kies ervoor de ui in dunne halve ringen te snijden.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in stukjes. Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een middelgrote bakpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan de kip toe en bak deze nog 5 minuten langer.
Voeg de sambal, pindakaas en room toe en laat het nog enkele minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de rijst af en serveer met de pittige kip. Garneer eventueel met peterselie naar smaak. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.