Stevige trek? Deze makkelijke Franse cassoulet stilt de honger van 6 personen! Gerecht is klaar in een uur tijd, lekker met worst, kip en spek!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de prei, winterpeen, selderijstengels en aardappelen. Schil de winterpenen met behulp van een dunschiller.
Snijd dan de prei, winterpeen, selderijstengels, uien en knoflook in fijne stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank. Voeg 2 - 3 eetlepels paprikapoeder toe aan de grote kom.
Voeg de varkenssaucijzen toe en bedek met de gerookte paprikapoeder. Het makkelijkste is om de worsten in de kom om te schudden. Snijd de spek in kleine stukjes.
Giet de pot witte bonen af in een vergiet of bolzeef. Spoel af met koud stromend water.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de grote braadpan. Fruit dan eerst de in stukjes gesneden knoflook en ui aan tot glazig. Voeg dan het spek, worst en de kippendijen in zijn geheel toe.
Bak het vlees tot bijna goudbruin. Voeg dan de wortel, prei en selderij toe. Laat 10 minuten lang zachtjes stoven, roer af en toe met een houten lepel.
Voeg de inhoud van een blik tomatenblokjes toe, roer door elkaar. Voeg nu de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Zet het vuur op de laagste stand, laat zo'n 30 minuten zachtjes garen.
Vul een grote pan met water, voeg de aardappelen toe en breng aan de kook. Kijk op de verpakking van de aardappelen om te zien wat de exacte kooktijd is.
Voeg in de laatste 10 minuten de schoongemaakte witte bonen toe, deze hoeven alleen maar even opgewarmd te worden.
Breng op smaak met peper, zout en voeg optioneel een handje broodkruimels toe. Serveer de makkelijke Franse cassoulet met de gekookte kruimige aardappelen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.