Makkelijke Franse cassoulet
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Makkelijke Franse cassoulet

Stevige trek? Deze makkelijke Franse cassoulet stilt de honger van 6 personen! Gerecht is klaar in een uur tijd, lekker met worst, kip en spek!

1 uur
6 personen
Makkelijke Franse cassoulet ingrediënten
Recept makkelijke franse cassoulet

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Was de prei, winterpeen, selderijstengels en aardappelen. Schil de winterpenen met behulp van een dunschiller.

Snijd dan de prei, winterpeen, selderijstengels, uien en knoflook in fijne stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank. Voeg 2 - 3 eetlepels paprikapoeder toe aan de grote kom.

Voeg de varkenssaucijzen toe en bedek met de gerookte paprikapoeder. Het makkelijkste is om de worsten in de kom om te schudden. Snijd de spek in kleine stukjes.

Giet de pot witte bonen af in een vergiet of bolzeef. Spoel af met koud stromend water.

Makkelijke Franse cassoulet
Makkelijke Franse cassoulet

De makkelijke Franse cassoulet afmaken – 45 minuten

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de grote braadpan. Fruit dan eerst de in stukjes gesneden knoflook en ui aan tot glazig. Voeg dan het spek, worst en de kippendijen in zijn geheel toe.

Bak het vlees tot bijna goudbruin. Voeg dan de wortel, prei en selderij toe. Laat 10 minuten lang zachtjes stoven, roer af en toe met een houten lepel.

Voeg de inhoud van een blik tomatenblokjes toe, roer door elkaar. Voeg nu de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Zet het vuur op de laagste stand, laat zo'n 30 minuten zachtjes garen.

Vul een grote pan met water, voeg de aardappelen toe en breng aan de kook. Kijk op de verpakking van de aardappelen om te zien wat de exacte kooktijd is.

Voeg in de laatste 10 minuten de schoongemaakte witte bonen toe, deze hoeven alleen maar even opgewarmd te worden.

Breng op smaak met peper, zout en voeg optioneel een handje broodkruimels toe. Serveer de makkelijke Franse cassoulet met de gekookte kruimige aardappelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Makkelijke Franse cassoulet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.