Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Makkelijke Franse cassoulet

Stevige trek? Deze makkelijke Franse cassoulet stilt de honger van 6 personen! Gerecht is klaar in een uur tijd, lekker met worst, kip en spek!

Makkelijke Franse cassoulet
1 uur 6 personen Hoofdgerechten
Makkelijke Franse cassoulet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 prei
  • 2 winterpenen
  • 4 selderijstengels
  • 4 varkenssaucijsjes
  • 400 gram kippendijen
  • 100 gram spek
  • 2 - 3 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 laurierblaadjes
  • Grote pot witte bonen
  • 4 kruidnagels
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Broodkruim (optioneel)
Makkelijke Franse cassoulet
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Grote pan
  • Grote kom
  • Vergiet of bolzeef
  • Grote braadpan
  • Houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-franse-cassoulet


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de prei, winterpeen, selderijstengels en aardappelen. Schil de winterpenen met behulp van een dunschiller. Snijd dan de prei, winterpeen, selderijstengels, uien en knoflook in fijne stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank.

Voeg 2 - 3 eetlepels paprikapoeder toe aan de grote kom. Voeg de varkenssaucijzen toe en bedek met de gerookte paprikapoeder. Het makkelijkste is om de worsten in de kom om te schudden. Snijd de spek in kleine stukjes. Giet de pot witte bonen af in een vergiet of bolzeef. Spoel af met koud stromend water.

De makkelijke Franse cassoulet afmaken -- 45 minuten

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de grote braadpan. Fruit dan eerst de in stukjes gesneden knoflook en ui aan tot glazig. Voeg dan het spek, worst en de kippendijen in zijn geheel toe. Bak het vlees tot bijna goudbruin. Voeg dan de wortel, prei en selderij toe. Laat 10 minuten lang zachtjes stoven, roer af en toe met een houten lepel. Voeg de inhoud van een blik tomatenblokjes toe, roer door elkaar. Voeg nu de laurierblaadjes en kruidnagels toe.

Zet het vuur op de laagste stand, laat zo'n 30 minuten zachtjes garen. Vul een grote pan met water, voeg de aardappelen toe en breng aan de kook. Kijk op de verpakking van de aardappelen om te zien wat de exacte kooktijd is. Voeg in de laatste 10 minuten de schoongemaakte witte bonen toe, deze hoeven alleen maar even opgewarmd te worden.

Breng op smaak met peper, zout en voeg optioneel een handje broodkruimels toe. Serveer de makkelijke Franse cassoulet met de gekookte kruimige aardappelen. Eet smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Aardappel-bloemkool gratin
Volgend recept →
Pepernoten tiramisu

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!