Libanese sperziebonen met tomaat

(17)

Deze Libanese sperziebonen met tomaat zijn een ontzettend lekker, makkelijk en zelfs vegan bijgerecht. Heerlijk met rijst, couscous of pasta.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Libanese sperziebonen met tomaat

Ingrediënten


  • 600 gram sperziebonen (ik gebruikte groene en gele bonen)
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1/2e theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/4e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/4e theelepel gemalen kaneel
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheutje water of bouillon

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Libanese sperziebonen met tomaat Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/libanese-sperziebonen-met-tomaat


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de sperziebonen indien nodig en verwijder de uiteinden. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Libanese sperziebonen met tomaat
Libanese sperziebonen met tomaat

Libanese sperziebonen met tomaat afmaken -- 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de gemalen kruiden en takjes tijm toe om deze nog kort mee aan te fruiten.

Bak dan de sperziebonen enkele minuten mee voor je de tomatenblokjes toe gaat voegen. Gaar de sperziebonen in de tomaten ongeveer 5 minuten en zet het vuur dan laag.

Laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Als de sperziebonen nog niet gaar zijn maar het vocht van de tomaten wel al is verdampt, kun je een scheutje water of bouillon toevoegen.

Breng het geheel op smaak met peper en zout, verwijder de takjes tijm en serveer als bijgerecht bij bijv. rijst, pasta of couscous. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-09-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Libanese sperziebonen met tomaat

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.