Lasagne met gehakt en ricotta
😍 61Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lasagne met gehakt en ricotta

Een standaard lasagne maar dan zonder bechamelsaus. Dit lasagne recept met gehakt en ricotta is heerlijk romig, boordevol tomaten en kaas. Klaar binnen een uur.

1 uur
4 personen
Lasagne met gehakt en ricotta ingrediënten
Recept lasagne met gehakt en ricotta

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en teentjes knoflook enkele minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Bak dan nog kort de tomatenpuree mee voor je de tomaten uit blik samen met de Italiaanse kruiden toe gaat voegen. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Lasagne met gehakt en ricotta
Lasagne met gehakt en ricotta

Lasagne met gehakt en ricotta afmaken – 40 minuten

Meng de ricotta samen met 2 eieren en breng op smaak met peper en zout. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en verdeel 1/3e van de saus over de bodem van de ovenschaal. 

Leg hier lasagnevellen op en verdeel hier dan 1/3e van het ricotta mengsel overheen en een beetje geraspte kaas.

Herhaal dit en eindig met een laag ricotta, geraspte kaas en parmezaanse kaas. Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten. 

Als de bovenkant al te donker is terwijl de lasagnevellen nog niet gaar zijn, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

61 waarderingen
😍
61
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
755.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.25 g
11.85 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.94 g
18 g
Eiwitten
46.48 g
Vezels
10.38 g
Natrium
1328.91 mg
Mineralen
Ijzer
7.86 mg
Calcium
619.6 mg
Magnesium
111.51 mg
Kalium
111.51 mg
Fosfor
730.31 mg
Koper
1 mg
Zink
8.62 mg
Jodium
11.1 µg
Selenium
14.37 µg
Vitamines
Vitamine C
67.47 mg
Vitamine D
0.72 mg
Vitamine A
1040.11 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.61 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
1.54 µg
Foliumzuur
119.02 µg
Vitamine E
3.73 mg
Vitamine K
37.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Lasagne met gehakt en ricotta"
Benny zegt op 01-03-2018
Vandaag de lasagne gemaakt super lekker ? Bedankt van de wekelijkse recepten die jullie door mailen
Ohmydish zegt op 01-03-2018
Dankjewel Benny! Fijn om te horen dat de mails bevallen, groetjes :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.