Een standaard lasagne maar dan zonder bechamelsaus. Dit lasagne recept met gehakt en ricotta is heerlijk romig, boordevol tomaten en kaas. Klaar binnen een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en teentjes knoflook enkele minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Bak dan nog kort de tomatenpuree mee voor je de tomaten uit blik samen met de Italiaanse kruiden toe gaat voegen. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Meng de ricotta samen met 2 eieren en breng op smaak met peper en zout. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en verdeel 1/3e van de saus over de bodem van de ovenschaal.
Leg hier lasagnevellen op en verdeel hier dan 1/3e van het ricotta mengsel overheen en een beetje geraspte kaas.
Herhaal dit en eindig met een laag ricotta, geraspte kaas en parmezaanse kaas. Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Als de bovenkant al te donker is terwijl de lasagnevellen nog niet gaar zijn, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.