Een standaard lasagne maar dan zonder bechamelsaus. Dit lasagne recept met gehakt en ricotta is heerlijk romig, boordevol tomaten en kaas. Klaar binnen een uur.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagne-met-gehakt-en-ricotta
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en teentjes knoflook enkele minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Bak dan nog kort de tomatenpuree mee voor je de tomaten uit blik samen met de Italiaanse kruiden toe gaat voegen. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Meng de ricotta samen met 2 eieren en breng op smaak met peper en zout. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en verdeel 1/3e van de saus over de bodem van de ovenschaal.
Leg hier lasagnevellen op en verdeel hier dan 1/3e van het ricotta mengsel overheen en een beetje geraspte kaas.
Herhaal dit en eindig met een laag ricotta, geraspte kaas en parmezaanse kaas. Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Als de bovenkant al te donker is terwijl de lasagnevellen nog niet gaar zijn, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie. Smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.