Ohmydish.nl


Lasagne met gehakt en ricotta

Een standaard lasagne maar dan zonder bechamelsaus. Dit lasagne recept met gehakt en ricotta is heerlijk romig, boordevol tomaten en kaas. Klaar binnen een uur.

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Lasagne met gehakt en ricotta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 2 blikken tomaten (hele tomaten of stukjes - 800 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 3 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 250 gram ricotta
  • 2 eieren
  • flinke handvol geraspte kaas
  • flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
  • ongeveer 12 lasagnevellen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie of basilicum ter garnering
Lasagne met gehakt en ricotta ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • middelgrote kom
  • garde
  • grote ovenschaal

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagne-met-gehakt-en-ricotta


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en teentjes knoflook enkele minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Bak dan nog kort de tomatenpuree mee voor je de tomaten uit blik samen met de Italiaanse kruiden toe gaat voegen. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Lasagne met gehakt en ricotta
Lasagne met gehakt en ricotta

Lasagne met gehakt en ricotta afmaken -- 40 minuten

Meng de ricotta samen met 2 eieren en breng op smaak met peper en zout. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en verdeel 1/3e van de saus over de bodem van de ovenschaal. 

Leg hier lasagnevellen op en verdeel hier dan 1/3e van het ricotta mengsel overheen en een beetje geraspte kaas.

Herhaal dit en eindig met een laag ricotta, geraspte kaas en parmezaanse kaas. Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten. 

Als de bovenkant al te donker is terwijl de lasagnevellen nog niet gaar zijn, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
20 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Daging smoor

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.