Lasagne met gehakt en ricotta

(61)

Een standaard lasagne maar dan zonder bechamelsaus. Dit lasagne recept met gehakt en ricotta is heerlijk romig, boordevol tomaten en kaas. Klaar binnen een uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-10-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Lasagne met gehakt en ricotta

Ingrediënten


  • ongeveer 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 2 blikken tomaten (hele tomaten of stukjes - 800 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 3 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 250 gram ricotta
  • 2 eieren
  • flinke handvol geraspte kaas
  • flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
  • ongeveer 12 lasagnevellen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie of basilicum ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • middelgrote kom
  • garde
  • grote ovenschaal

Lasagne met gehakt en ricotta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagne-met-gehakt-en-ricotta


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en teentjes knoflook enkele minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Bak dan nog kort de tomatenpuree mee voor je de tomaten uit blik samen met de Italiaanse kruiden toe gaat voegen. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Lasagne met gehakt en ricotta
Lasagne met gehakt en ricotta

Lasagne met gehakt en ricotta afmaken – 40 minuten

Meng de ricotta samen met 2 eieren en breng op smaak met peper en zout. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en verdeel 1/3e van de saus over de bodem van de ovenschaal. 

Leg hier lasagnevellen op en verdeel hier dan 1/3e van het ricotta mengsel overheen en een beetje geraspte kaas.

Herhaal dit en eindig met een laag ricotta, geraspte kaas en parmezaanse kaas. Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten. 

Als de bovenkant al te donker is terwijl de lasagnevellen nog niet gaar zijn, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-10-2023


Waardeer dit recept!
61 stemmen

2 reacties op Lasagne met gehakt en ricotta

Benny plaatste op 01-03-2018 om 19:39:19

Vandaag de lasagne gemaakt super lekker ? Bedankt van de wekelijkse recepten die jullie door mailen

Ohmydish plaatste op 01-03-2018 om 21:17:09
Dankjewel Benny! Fijn om te horen dat de mails bevallen, groetjes :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.